Sæt bollerne på pladen med to spiseskeer. Rør hvedemel og resten af ingredienserne i med en grydeske. Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet til næste morgen
Jeg bruger kun økologiske ingredienser til bollerne, har arbejdet med forskellige slags mel, og synes man får det bedste resultat med mel af god kvalitet
Bollerne er semi-grove og fyldt med blandt andet fuldkornsmel, havregryn og kerner. Start med at opløse gær i det kolde vand og rør derefter olivenolie, sukker og salt i
Nogle vil måske sige, at disse æblebollermed kanel hører sig mest til om efteråret, når æbletræerne bugner med den lækre frugt, men jeg kan nu sagtens spise dem hele året rundt
Koldhævedeboller – genialt, hvis man har inviteret gæster til brunch eller gerne vil spise nybagte boller til morgenmad i ny og næ uden at skulle alt for tidligt op og stå med dej på fingrene
Desuden giver melet – sammen med gurkemeje – bollerne en varm gul farve. Derfor får du nu opskriften på en omgang boller, der er super nemme at lave, da du dels slipper for at have fingrene i dejen, og dels skal de ikke stå og hæve over flere omgange
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem stå tildækket et lunt sted i ca. Dyp en stor spiseske i lidt koldt vand og form dejen ved hjælp af skeen til boller
gær røres det ud i vandet, hvis det er tørgær skal den blandes med melen. Så jeg smækkede en dej sammen til nogle koldhævedeboller som så hævede natten over i køleskabet
Disse boller er voldsomt nemme at lave. Du smider dejen sammen om aftenen inden du går i seng, smider dem på bagepladen om morgenen og vupti, så er der friskbagte boller
Tilsæt så en slags mel ad gangen og rør godt med en treske. Disse må være de nemmeste og lækreste boller - og det bedste er, at du slet ikke får dej på fingrene
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.