8. Lidt af hvert

8. Lidt af hvert

Grove Pizzaboller

Grove Pizzaboller

Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt. Det kræver selvsagt en madpakke, og hvor lækker en portion koldskål eller en lækker sandwich med rejer og dildressing end lyder, så er ingen af delene særligt velegnede til at have stående i varmen og til at spise hurtigt og uden at det kræver en pause fra skriverierne
Pesto

Pesto

Blade fra 1 plante frisk basilikum1 pose pinjekerner1 stort fed hvidløg50 g revet parmasanost½ dl olie - jeg bruger rapsolie, fordi jeg ikke kan lide olivenolie - den bliver hurtigt for dominerende i smagenlidt saltAlle ingedienser blendes sammen til en blød masseuhmm - det er bare det bedste
Hjemmelavet lakridssirup

Hjemmelavet lakridssirup

Siruppen vil automatisk blive mere og mere tyk jo længere tid den koges ind, men hvis den når at blive for tyk, inden alle klumper er rørt ud - tilsæt da lidt ekstra vand, for på den måde at opløse de sidste stykker lakrids
Hjemmerørt Aioli

Hjemmerørt Aioli

Problemet var at jeg havde lidt travlt og derfor tog en anelse for let på, at der skal MEGET lidt olie i ad gangen til at starte med

Nemme og lækre Mini-pizzaer

Tomatsovs, oregano, mozzarella, revet parmesan og tomat i skiverTomatsovs, oregano, pepperoni og blandet revet ostTomatsovs, oregano, skinkestrimler og blandet revet ostTomatsovs, (lidt oregano), revet parmesan, bresaeola, (lidt revet parmesan - igen), et par dråber trøffelolieDerudover pyntede vi dem med rucolasalat
Bearnaisedressing

Bearnaisedressing

Jeg elsker at lave mad og bruger meget af min tid på mad og alt hvad det indebærer. Jeg bager meget både brød og kager - og jeg har vist noget af en sød tand, så der er mange af de ting jeg laver, der handler om kager, is og desserter
Hvidløgs/persillesmør

Hvidløgs/persillesmør

Jeg elsker at lave mad og bruger meget af min tid på mad og alt hvad det indebærer. Jeg bager meget både brød og kager - og jeg har vist noget af en sød tand, så der er mange af de ting jeg laver, der handler om kager, is og desserter
Bruchetta med basilikumspesto og honningbagte tomater

Bruchetta med basilikumspesto og honningbagte tomater

Jeg elsker at lave mad og bruger meget af min tid på mad og alt hvad det indebærer. Jeg bager meget både brød og kager - og jeg har vist noget af en sød tand, så der er mange af de ting jeg laver, der handler om kager, is og desserter

Hvidløgsbrød – Roskilde Festival

smør lidt flødeost på brødene og en fordel en lille klat tomatpuré over. bland tomat, løg, basilikum med eddike, olie og lidt salt og peber, hvorefter blandingen fordeles ud over brødene

Mandelsslør

75 g mandler flækket i halve. 125 g sukker. ½ dl vand. Mandlerne ristes brune på en pande og fordeles derefter i 12 bunker, spredt fra hinanden, på et bagepapir
Strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri

Jeg elsker at lave mad og bruger meget af min tid på mad og alt hvad det indebærer. Jeg bager meget både brød og kager - og jeg har vist noget af en sød tand, så der er mange af de ting jeg laver, der handler om kager, is og desserter
Tapas hygge

Tapas hygge

Da de var kølet lidtaf tog jeg et fed hvidløg og gned ind i brødet. Alle tapenaderne er alle sammen lavet og smagt til hen af vejen så der er ikke specielle mål på dem, det er alt efter smag
Pizzasnegle med pesto og tomat

Pizzasnegle med pesto og tomat

Jeg kunne ikke nære mig, så jeg måtte prøve en af opskrifterne, da jeg kom hjem. I en anden skål vejes mel og bagepulver af og dette røres sammen
Pølsehorn uden Øffe

Pølsehorn uden Øffe

Heldigvis har en sød og fantastisk ven af familien taget et lækkert lager af tofu, tempeh og ikke mindst tofupølser af mærket Taifun med hjem til os fra København
Hvidløgssnegle

Hvidløgssnegle

Ideen om hvidløgssnegle er lidt en sammensætning af pizzasnegle og hvidløgsbrød. Hvidløgssnegle er også gode til ungernes madpakker og som en eftermiddagssnack, eller som en del af en picnic
Pandestegte fladbrød med oksecuvette

Pandestegte fladbrød med oksecuvette

D. e. t. h. a. r. v. æ. n. o. g. f. u. d. i. l. m. p. s. ,. j. k. b. å. y. M. ø. w. c. B. J. 6. C. (. ). 3. -. 4. P. 1. S. F. G. A. R. T. I. H. z. 2. 5. ½. 0. L. E. K. 8. N. V. U. O
Pizzamuffins

Pizzamuffins

Vibeke fra Min Kage anbefaler man serverer dem til lidt lun pizzasauce. Jeg fandt denne opskrift inde på en af de 'nye' blogs jeg har fundet
Lakrids mandler

Lakrids mandler

Rør rundt og vent på den er smeltet, det kan godt tage lidt tid. Når chokoladen har sat sig lidt, drysses lakridspulveret over og mandlerne vendes rundt i det til det er godt dækket
Pølsehorn med kerner

Pølsehorn med kerner

Opskriften var på slump og jeg kom lidt solsikkekerner i, som jeg ikke fortryder et sekund. Pensl med resten af ægget