Det hele blandes sammen og man lader det stå i skålen på køkkenbordet indtil der skal bages
Hvis man ikke har en surdej, så lav fordejen alligevel, bland blot 3,5 dl lunkent vand med 3,5 dl rugmel og tilsæt en smule gær
340 g
skårne eller knækkede rugkerner
100 g
hørfrø
170 g
græskarkerner
6 dl
koldt vand
Bland det hele sammen og lad det stå i en bøtte med låg, eller en tildækket skål på køkkenbordet ved siden af fordejen
Det er muligt at bytte kernerne ud med andre kerner som solsikkefrø, eller fjerne hørfrøene hvis man ikke bryder sig om dem. Gå efter samme mængde vand som kerner, altså 500g kerner = 500 g vand (5 dl)
400 g
fordej – resten kan danne basis for en ny surdej
Kernerne
1 mørk
øl
50 g
maltsirup eller 10 g maltmel
400 g
rugmel
20 g
salt
Bland fordej, vand, malt(sirup) og rugmel sammen
Sigt evt overskydende væde fra kernerne og bland dem i dejen
Tag rugbrødene ud af formene og lad dem køle af på en rist. Kom knækkede rugkerner, hvedekerner, hørfrø og solsikkefrø i en stor skål sammen med vandet og surdejen
E. t. l. æ. k. e. r. h. u. i. g. b. a. ø. d. m. n. H. f. s. j. ,. å. v. S. o. p. D. I. y. T. 1. 0. 2. L. 5. ½. /. F. B. (. é. 3. ). K. -. R. Æ. 8. P. 6. V. O. N. c. M
E. n. d. e. j. l. i. g. t. s. a. f. o. k. r. y. u. b. ø. m. p. å. æ. V. v. h. ,. R. (. ). D. S. L. T. I. 4. 2. 0. -. 3. x. 1. ½. 5. /. 7. C. F. K. H. c. 8. N. M
• Kom kernerne i blød i vand og surdej i min. Når det er kølet af kommes det i en plastikpose for at holde på fugtigheden og for at skorpen ikke bliver hård
Kom olivenolie på en pande og steg rugbrødog spejlæg ved middel varme. Vend rugbrød indimellem. Den her “opskrift” kan vel næppe kaldes en revolution, men den er sund, nem og hurtig at lave og alletiders som morgenmad eller frokost – og jeg tænker, det måske lige netop er dén slags, I har brug for her i juledagene med julefrokoster og hvad der ellers hører til
- spækket medkernerog grovhedFor som jeg skrev om i onsdags, så var det jo national fuldkornsdag. De blev rigtig gode og grove, og helt perfekte til en national fuldkornsdagmed fokus på det sunde, det grove ogfuldkornet
Jeg prøver at eksperimentere med forskellige opskrifter på glutenfri rugbrødog har afprøvet denne opskrift som jeg har sammensat af forskellige glutenfri meltyper samt forskellige kerner
F. r. i. s. k. b. a. g. t. o. f. u. ø. d. m. l. v. e. R. n. M. ,. C. h. p. å. D. y. æ. 6. 0. '. O. 1. I. 5. -. (. ). 2. 4. c. S. G. H. j. P. /. 3. B. 7
Rugbrødet er nemlig bagt med surdej på den gammeldags måde, og det kan nemt smages. Opskriften er min mors, og jeg har heldigvis fået lov at dele den med jer
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.