I går aftes havde min familie og jeg besøg af vores venner. Det var min opgave at stå for desserten, så jeg valgte at bage min absolut yndlings chokoladekage
L. ø. r. d. a. g. f. t. e. n. s. k. u. l. R. m. O. b. æ. y. P. o. p. v. S. å. ,. i. c. D. h. 1. 2. 4. 0. V. 3. C. q. T. j. Æ. M. é. I. H. A. K. /. F. B. E. J. w
Påskefrokosterne er lige rundt om hjørnet og dermed det ene madorgie efter det andet. Pift påskemåltidet op med lette, saftige og lækre salater og spis dig tilpas mæt, uden at trille hjem
I dag er rødbedesalaten lavet af mine egne rødbeder 1-2 dl græsk yoghurt. Rødbedesalat – af kogte rødbeder 1-2 dl græsk yoghurt 2 spsk let mayonnaise1 fintsnittet løg1 spsk rørsukker2 spsk eddikeSalt og friskkværnet peberCa
Kog rødbederne i en halv times tid med skal på (mine blev kogt i de skrællede småstykker, der blev tilbage, og det tog noget af farven – heldigvis ikke så meget af smagen)
I dag fik vi frikadeller med blomkålsris og rødbedesalat og den var rigtig god. Altså salaten. Frikadellerne laver Klaus over den sædvanlige skabelon (kød, løg, hvidløg, æg, krydderier, lidt rismælk osv) så dem er der ikke meget at skrive om, men de blev gode
Det er en meget smuk og nem salat at tilberede, som er spækket med sunde vitaminer og mineraler. Rødbede er en grøntsag, som vi ikke er så gode til at anvende herhjemme
Desuden er rødbeder fyldt med Jern, B og C vitaminer, og så er de gode for leveren. Det er vist ingen hemmelighed, at jeg elsker tærte og specielt her om vinteren hvor de gode rodfrugter er let tilgængelig og kroppen skriger på mere af det gode fedt, laver jeg dem til ukendelighed
Tærtedej3 kogte rødbeder (mine var små, runde, økologiske rødbeder. I aften har vi fået en lækker tærte som jeg fandt opskriften på Fitlivings hjemmeside
- og lidt rosmarin For efter at have læst lektier om kartoflen i hjemkundsskab, ja så var der pludselig en masse gode ideer i mit hovede, som jeg lige skulle afprøve
E. n. k. l. a. s. i. c. h. o. d. e. g. m. u. r. p. å. t. D. v. f. ,. j. b. -. æ. M. H. y. N. (. G. T. ). J. ø. 2. 0. 3. 1. 5. 7. %. /. 4. ½. S. I. P. R. V. B. K
Den her opskrift har efterhånden fulgt mig længe. Det er sådan en opskrift, der er super nem og hvor man bare altid er sikker på, at resultatet bliver godt
E. n. s. a. f. t. i. g. o. k. ø. r. u. b. d. m. e. p. l. j. å. D. v. -. h. ,. I. y. B. C. H. L. æ. c. S. (. w. ). T. O. 2. 0. 3. 5. J. 6. 1. ½. F. z. M. A. K. /. @
Mine gæster var meget glade for desserten, som smagte let af lakrids, og det spillede virkelig godt sammen med de andre ingredienser og den let syrlige creme