Forleden faldt jeg over noget færdig tærtedej til 5 kr stykket, så det tænkte jeg at jeg ville prøve - jeg plejer ellers altid at lave dejen selv, men det her er jo en dejlig nem løsning, hvis man ikke lige har tiden
400 g skinkekød1 løg skårte i både på ca. 1 cm tykkelse1 fed hvidløg1 dåse kokosmælk½ dåse hakkede tomater1 hønseboullionterning½ tsk stødt ingefær½ tsk karrysalt og peberTilbehør
500 g hk. oksekød1 stort løg i tern1 fed presset hvidløg2 store revne gulerødder1 dåse hk. tomater1 stor dåse tomatpure ½ dl vand ½ dl rødvin1 tsk basilikum2 tsk oregano½ tsk timian1/4 tsk rosmarin2 tsk olie1 maggitern1 tsk sukkersalt og peberLøg og hvidløg svitses i olien til de er gennemsigtige
5 tykke koteletter100 g pikant flødeost friske basilikum blade2 fed hvidløg200 g grønne stangbønner8 cocktailtomater1 rød peberfrugt ½ gul peberfrugt2 rødløg 1 lille dusk bredbladet persille100 g revet ost800 g - 1 kg kartoflerlidt oliehvidløgssalt1 dl cremefraiche1 lille dusk bredbladet persille1 lille fed hvidløgslat, peber og lidt sukkerKartoflerne skæres i tynde skiver og lægges i en bradepande med lidt olie
En kollega har spurgt mig om jeg havde en nem opskrift på en forret til nytårsaften. - Den her har vi fået i mange år - både fordi børnene og vi selv elsker den, men også fordi den er nem at lave og kan laves dagen i forvejen
4 - 5 personer500 g kyllingefilet1 porrer i tynde skiver6 tomater skåret i mindre stykker1 stor peberfrugt i tern2 gulerødder i strimler lavet med kartoffelskrælleren1½ dl vand½ dl fløde½ dl hvidvin1 boullionterning 2 fed hvidløgsalt og peber100 g gratineringsostfrisk revet parmesan350 g pasta - jeg brugte de fine båndreder
Det her er verdens bedste havregrynskugler. Som Louise fra Hjertemad skriver er det altid ens egne havregrynskugler der er de bedste og sådan har vi det også i vores familie
Så skulle det være - vi skulle have noget rigtig vintermad og gerne lidt gammeldaws og retroagtigt, så det blev til Camilla Plums udgave af forloren har - med mine egne tilføjelser
1 stykke kamsteg8 store champignon1 æg1 skive daggammelt brød1 bundt frisk timian1 lille løg i ternsalt og peber1 pakke serranoskinkeSværen skæres af stegne og koges i slatet vand i 20 min
Store bagekartoflerFyld. skinkestrimlerpeberfrugt i terntomater i ternagurker i ternmajsforårslæøg i tynde skivericebergsalat i strimlerananas i små stykkerolivenfeta i ternhvidløgssmør Se opskrift under tilbehørbearnaisedressing Se opskrift under dressingerKartoflerne prikkes over det hele med en gaffel og sættes i ovnen ved 200 grader i 1½ til 2 timer alt afhængigt af, hvor store de er
Den her opskrift er fra da jeg gik i 3. klasse og havde hjemkundskab. I min familie har den været brugt utallige gange og der er altid pølsehorn til større begivenheder, fødselsdage mm
Jeg har haft disse store koteletter liggende i fryseren i et stykke tid og har ikke rigtig vidst hvad jeg skulle stille op med dem - så fik jeg den ide, at de måske kunne langtidssteges, så det har jeg prøvet at gøre sådan her