Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 63 Opskrifter
Mine Favoritter
3 slags tærter

3 slags tærter

Forleden faldt jeg over noget færdig tærtedej til 5 kr stykket, så det tænkte jeg at jeg ville prøve - jeg plejer ellers altid at lave dejen selv, men det her er jo en dejlig nem løsning, hvis man ikke lige har tiden
Skinkekød i kokos

Skinkekød i kokos

400 g skinkekød1 løg skårte i både på ca. 1 cm tykkelse1 fed hvidløg1 dåse kokosmælk½ dåse hakkede tomater1 hønseboullionterning½ tsk stødt ingefær½ tsk karrysalt og peberTilbehør
Spaghetti bolognese a la Olga

Spaghetti bolognese a la Olga

500 g hk. oksekød1 stort løg i tern1 fed presset hvidløg2 store revne gulerødder1 dåse hk. tomater1 stor dåse tomatpure ½ dl vand ½ dl rødvin1 tsk basilikum2 tsk oregano½ tsk timian1/4 tsk rosmarin2 tsk olie1 maggitern1 tsk sukkersalt og peberLøg og hvidløg svitses i olien til de er gennemsigtige
Fyldte koteletter med kartoffelflager og gratinerede grøntsager

Fyldte koteletter med kartoffelflager og gratinerede grøntsager

5 tykke koteletter100 g pikant flødeost friske basilikum blade2 fed hvidløg200 g grønne stangbønner8 cocktailtomater1 rød peberfrugt ½ gul peberfrugt2 rødløg 1 lille dusk bredbladet persille100 g revet ost800 g - 1 kg kartoflerlidt oliehvidløgssalt1 dl cremefraiche1 lille dusk bredbladet persille1 lille fed hvidløgslat, peber og lidt sukkerKartoflerne skæres i tynde skiver og lægges i en bradepande med lidt olie

Kaviarmousse - måske til nytårsaften

En kollega har spurgt mig om jeg havde en nem opskrift på en forret til nytårsaften. - Den her har vi fået i mange år - både fordi børnene og vi selv elsker den, men også fordi den er nem at lave og kan laves dagen i forvejen
Kyllingefilet på en bund af porrer, peberfugter, tomater og gulerødder

Kyllingefilet på en bund af porrer, peberfugter, tomater og gulerødder

4 - 5 personer500 g kyllingefilet1 porrer i tynde skiver6 tomater skåret i mindre stykker1 stor peberfrugt i tern2 gulerødder i strimler lavet med kartoffelskrælleren1½ dl vand½ dl fløde½ dl hvidvin1 boullionterning 2 fed hvidløgsalt og peber100 g gratineringsostfrisk revet parmesan350 g pasta - jeg brugte de fine båndreder
Oldemors havregrynskugler

Oldemors havregrynskugler

Det her er verdens bedste havregrynskugler. Som Louise fra Hjertemad skriver er det altid ens egne havregrynskugler der er de bedste og sådan har vi det også i vores familie
Retro mad - forloren hare

Retro mad - forloren hare

Så skulle det være - vi skulle have noget rigtig vintermad og gerne lidt gammeldaws og retroagtigt, så det blev til Camilla Plums udgave af forloren har - med mine egne tilføjelser
Fyldt flæskesteg med spød svær

Fyldt flæskesteg med spød svær

1 stykke kamsteg8 store champignon1 æg1 skive daggammelt brød1 bundt frisk timian1 lille løg i ternsalt og peber1 pakke serranoskinkeSværen skæres af stegne og koges i slatet vand i 20 min
Tunmousse

Tunmousse

Forret til 4 eller frokost til 22 dåser tun i vand3 blade husblas3 dl creme fraiche 18% eller 38%, hvis det skal være ekstra godt
Broccolisalat

Broccolisalat

5- 6 personer2 pæne broccoli hoveder1½ dl sosikkekerner1½ dl rosiner - evt. jumbo1 rødløg i fine ternMarinade
Bagte kartofler med fyld

Bagte kartofler med fyld

Store bagekartoflerFyld. skinkestrimlerpeberfrugt i terntomater i ternagurker i ternmajsforårslæøg i tynde skivericebergsalat i strimlerananas i små stykkerolivenfeta i ternhvidløgssmør Se opskrift under tilbehørbearnaisedressing Se opskrift under dressingerKartoflerne prikkes over det hele med en gaffel og sættes i ovnen ved 200 grader i 1½ til 2 timer alt afhængigt af, hvor store de er
Pølsehorn

Pølsehorn

Den her opskrift er fra da jeg gik i 3. klasse og havde hjemkundskab. I min familie har den været brugt utallige gange og der er altid pølsehorn til større begivenheder, fødselsdage mm
Koteletter i fad med pepperoni

Koteletter i fad med pepperoni

Det her er en variation over den traditionelle ret - koteletter i fad. Du skal bruge. 500 g koteletter. 1 pakke bacon i tern
Langtidsstegte herregårdskoteletter

Langtidsstegte herregårdskoteletter

Jeg har haft disse store koteletter liggende i fryseren i et stykke tid og har ikke rigtig vidst hvad jeg skulle stille op med dem - så fik jeg den ide, at de måske kunne langtidssteges, så det har jeg prøvet at gøre sådan her
Tunmousse - en ny af slagsen

Tunmousse - en ny af slagsen

Den her tunmousse har jeg ikke prøvet at lave før - den er et dejligt alternativ til den sædvanelige - det er jo altid rart at prøve noget nyt
Goe gammaldaws hindbærsnitter

Goe gammaldaws hindbærsnitter

Min yngste datter og jeg blev inspireret af aftenshowet en af dagene i den forgangne uge - der lavede de nemlig hindbærsnitter og de så fristende ud
Cordon Bleu med pasta og pesto

Cordon Bleu med pasta og pesto

Cordon bleu er en klassiker, der aldrig er til at gå fejl af. Jeg serverede pasta vendt i pesto til og bagte grøntsager