Æg og sukker piskes luftigt, mel, kartoffelmel og bagepulver vendes i og klumper røres ud
Det kogende vand blandes i og dejen kommes i en smurt springform og bages i 20-25 minutter ved 200 grader almindelig ovn (180 grader varmluft). Hold øje med at den ikke bliver branket på toppen.
Når bundene er færdige tages de ud og stilles til afkøling
Når kagen er kold skæres den over i tre lige tykke bunde
Igår lavede jeg dog en suppe efter low fodmap principper, og tænkte at den skulle herind på bloggen den indeholder flere grøntsager, som der er begrænsninger på, da de indeholder oligo, ognogle kan måske derfor reagere på den
Gammeldags fastelavnsboller burde man spise året rundt. Den bløde og saftige bolle, som kan fyldes med alskens herligheder, lige fra den almindelig cremeogsyltetøj til nougat, marcipan, æblestykker, svesker, Nutella osv
Der skal stadig være noget flydende dej, så æbleskiven får to ens sidder, og ikke bare er halv Æbleskiverne serveres lune med syltetøj, sukker og/eller flormelis
Og så er det jo en fin afveksling fra lagkage. Opskriften på kagecreme findes ud lagkageopskriften. Denne opskrift er bare med syltetøj, men man kan også komme kagecreme ind i rouladen sammen med syltetøjet
dk (som i øvrigt hat mange lækre opskrifter) og tilpassede den low fodmap diæten. Jeg har aldrig selv bagt det før, så tænkte at det måtte prøves – og måske det ikke ville være så slemt at spise banankage alligevel
De har en lækker smag af kokos og et lille hint af rom. Og det er jo slet ikke så dårligt. Fedtebrød er der måske delte meninger om – men jeg er simpelthen hel vild med dem
På fredag er det store bededag, og traditionen tror skal der spises varme hveder aftenen før. Hveder, theboller – eller krydderboller (som jeg nok kendte dem under, som barn) er lyse, luftige og ikke særlig sunde boller
Det er små kødboller lavet af oksekød, godt krydret med spidskommen, koriander, chili og ingefær. Jeg serverede det med kogte brune ris og dampet spinat
Vaniljekranse er den ultimative småkage til jul, og jeg kan slet ikke få nok. Og så er de så simple at lave – især hvis man har en maskine, til at lave dem med Jeg bruger min køkkenmaskine, hvor jeg har har kødhakker delen til, som også kan bruges til vaniljekranse
Pisk smør, sukker og marcipan sammen. Server kagen lun med lidt creme fraiche til. Rør mel, bagepulver og vaniljesukker i dejen og kom i en springform beklædt med bagepapir
Det er en fantastisk efterårsret, og så er den nem at lave low fodmap. Jeg har simpelthen bare haft travlt - først med at holde sommerferie og herefter med skolen
Fordel cremen herpå i små toppe og tryk de resterende bunde ovenpå. Josefine holdt halloweenfest for hendes venner og veninder forleden (ja, bedre sent end aldrig) og i den anledning lavede vi uhyggelige kager
Fredag var J syg og så havde vi god tid til at lave hjemmelavet nutella. Fandt en opskrift i Emmerys bagebog "Den økologiske bager" og fulgte den nogenlunde
Tilsæt flormelis og rør godt igennem til en ensartet creme. Jeg laver den ofte når jeg har nogle gulerødder jeg skal have brugt - det sundeste ville nok være at skære dem i nogle stænger eller noget, men det ligger bare ikke rigtigt til mig
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.