varme retter

varme retter

Madpandekager med oksekødsfyld

Madpandekager med oksekødsfyld

Jeg fik lyst til at lave den her retro ret som jeg i hvert fald ikke får lavet så meget mere, da det jo er meget nemmere at købe færdige tortillas end at stå at bage pandekager selv
Pølsegullasch

Pølsegullasch

Denne ret minder i bund og grund nok mere om en lidt alternativ svensk pølseret end om en gullasch, men den stammer fra BBC Good Food, og de har nok ikke en ret ved navn svensk pølseret
Mørbradgryde med masser af grønt

Mørbradgryde med masser af grønt

I en stor, tykbundet gryde sættes smør og olie over høj varme. Jeg er meget glad for merian i retter med svinekød og sammen med det lillebitte spark fra den tørrede chili gjorde den virkelig godt i polarkulden
Stegt kalvelever med selleri

Stegt kalvelever med selleri

Kog det væk igen, og læg derefter løgene i et fad, og hold dem varme. Tænd ovnen på 225° C. Skræl sellerien, og smør den med olie, og drys med salt
Hjerter i flødesovs med vin og abrikoser

Hjerter i flødesovs med vin og abrikoser

ca. 1-1,5 kg svine hjerter (3 stk. )1/4 fløde4 gulerødder3 løg i tern2 dl. tør vermouth1/2 bundt timian, hakket1/2 bundt bredbladet persille, hakket18 abrikoser i mindre stykkersalt og friskkværnet peberolie1 æble, skrællet og i mindre stykkerlidt smør til at brune kødet i1 bouillonterning af okse eller grøntsagerevt
Roastbeef med Kartoffelsalat

Roastbeef med Kartoffelsalat

M. a. n. g. e. v. i. l. r. s. t. o. b. f. k. d. m. æ. p. å. ,. u. D. h. E. j. J. ø. '. R. K. 2. I. 4. 0. C. y. F. c. ½. 1. /. L. 3. S. V. H. 5. m g
Roastbeef med sprøde kartofler

Roastbeef med sprøde kartofler

Tilsæt salt og peber og vend det hele rundt og steg kartoflerne ved høj varme. Lørdag blev det alligevel ikke til mad fra Jamies mad på 30 minutter
Roastbeef i ovnen

Roastbeef i ovnen

Så her bruger jeg ikke teflon panderne, der ikke tåler så høj varme. Roastbeef laver vi ofte på grillen, men den kan laves både i stegegryde, og i ovnen med godt resultat
Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat

Menuen stod på noget kød og så denne varme kartoffelsalat - jeg var solgt. Kartoffelskiverne varmes igennem i gryden og den kogende fløde tilsættes
Gammeldags frikadeller opskrift

Gammeldags frikadeller opskrift

Gammeldags frikadeller opskrift. Min bedstemor, min mor og nu jeg laver disse gammeldags frikadeller på denne opskrift
Fiskefrikadeller og remoulade

Fiskefrikadeller og remoulade

4 personer750 gram lyssej eller torskefilet1 løg75 g rasp, brødkrummer eller mel1 æg2 dl mælksalt og pebersmør og olie til stegningRemoulade75 g mayonaise1
Frikadeller med stuvet hvidkål

Frikadeller med stuvet hvidkål

Skru ned til middel varme og steg yderligere frikadellerne 4 minutter på hver side. Man kan også lægge frikadellerne i en opvarmet ovn ved 200 grader og stege dem færdige i 8-10 minutter
Leverpostej

Leverpostej

500 g svinelever250 g spæk 1 løg½ tsk sukker½ spsk salt½ spsk peber3 dl. mælk eller suppe3 æg30 g kartoffelmelSkær lever og spæk til strimler der kan komme i kødhakkeren
Jule leverpostej

Jule leverpostej

Tag gryden af varmen og tilsæt det hakkede spæk og rør det ud. Ingredienser. 1 kg lever. 500 g spæk. 100 g smør
Leverpostej

Leverpostej

Tag den af varmen og rør så spækken ud i den stadig varme masse. Så er vi ude i en virkelig klassiker fra det gamle danske frokostbord – den lune leverpostej
Kalve leverpostej

Kalve leverpostej

Vi får slagtet vores kvier om efteråret. Leveren af en kvie vejer 7-8 kg, og da vi ikke er til stegt lever bruger vi det til leverpostej
Leverpostej - juleudgave

Leverpostej - juleudgave

E. f. t. e. r. m. a. n. g. h. v. b. u. ". F. k. J. s. '. o. p. i. j. l. d. 1. 5. 0. æ. 2. -. 3. ø. (. ). 7. c. ½. å. C. S. y. D. L. ,. T. R. 6. H. N. 4. 8. K. 9. M. v g
Hjemmelavet medisterpølse.

Hjemmelavet medisterpølse.

På den ene side småklynker jeg i øjeblikket over, at timerne på ingen måde slår til. Arbejdet, den daglige logistik og de praktiske gøremål stjæler alle mine timer
Madpandekager med oksekød

Madpandekager med oksekød

Stil dem til afdampning så de ikke er helt så varme, når du skal have fat i majsen. Hak løget fint i en gryde med olie og høj varme indtil de er ved at blive brune

Kylling og ærter i karry

En kylling, en pose ærter, en pose bønner, en pose ris, og så er man kørende – salt, peber og karry ligger de fleste mennesker inde med