Jeg fik lyst til at lave den her retro ret som jeg i hvert fald ikke får lavet så meget mere, da det jo er meget nemmere at købe færdige tortillas end at stå at bage pandekager selv
Denne ret minder i bund og grund nok mere om en lidt alternativ svensk pølseret end om en gullasch, men den stammer fra BBC Good Food, og de har nok ikke en ret ved navn svensk pølseret
I en stor, tykbundet gryde sættes smør og olie over høj varme. Jeg er meget glad for merian i retter med svinekød og sammen med det lillebitte spark fra den tørrede chili gjorde den virkelig godt i polarkulden
ca. 1-1,5 kg svine hjerter (3 stk. )1/4 fløde4 gulerødder3 løg i tern2 dl. tør vermouth1/2 bundt timian, hakket1/2 bundt bredbladet persille, hakket18 abrikoser i mindre stykkersalt og friskkværnet peberolie1 æble, skrællet og i mindre stykkerlidt smør til at brune kødet i1 bouillonterning af okse eller grøntsagerevt
Så her bruger jeg ikke teflon panderne, der ikke tåler så høj varme. Roastbeef laver vi ofte på grillen, men den kan laves både i stegegryde, og i ovnen med godt resultat
4 personer750 gram lyssej eller torskefilet1 løg75 g rasp, brødkrummer eller mel1 æg2 dl mælksalt og pebersmør og olie til stegningRemoulade75 g mayonaise1
Skru ned til middel varme og steg yderligere frikadellerne 4 minutter på hver side. Man kan også lægge frikadellerne i en opvarmet ovn ved 200 grader og stege dem færdige i 8-10 minutter
500 g svinelever250 g spæk 1 løg½ tsk sukker½ spsk salt½ spsk peber3 dl. mælk eller suppe3 æg30 g kartoffelmelSkær lever og spæk til strimler der kan komme i kødhakkeren
Tag den af varmen og rør så spækken ud i den stadig varme masse. Så er vi ude i en virkelig klassiker fra det gamle danske frokostbord – den lune leverpostej
E. f. t. e. r. m. a. n. g. h. v. b. u. ". F. k. J. s. '. o. p. i. j. l. d. 1. 5. 0. æ. 2. -. 3. ø. (. ). 7. c. ½. å. C. S. y. D. L. ,. T. R. 6. H. N. 4. 8. K. 9. M. v g
D. e. n. b. d. s. t. l. a. g. I. r. ø. m. ,. i. k. h. o. -. f. å. w. v. æ. j. u. p. K. (. 6. 8. ). L. c. 2. 5. 0. 1. z. F. ½. é. 4. B. 3. H. S. O. y. T. G. 7. 9. n l
På den ene side småklynker jeg i øjeblikket over, at timerne på ingen måde slår til. Arbejdet, den daglige logistik og de praktiske gøremål stjæler alle mine timer
Stil dem til afdampning så de ikke er helt så varme, når du skal have fat i majsen. Hak løget fint i en gryde med olie og høj varme indtil de er ved at blive brune