H. e. r. l. i. g. k. y. d. t. v. n. m. a. ,. u. s. S. f. o. I. ø. G. h. 5. 0. 2. æ. c. z. p. 1. /. 4. (. ). -. '. E. ü. å. 3. b. O. T. +. R. P. F. j. B
Gullash – Ifølge mit gamle danske Husmoderleksikon skal gullash – ungarskgullash – laves på svinekød, men jeg har nu altid fået det med oksekød, og det smager godt, så hvorfor fikse noget, der duer
Den er utrolig kraftig i smagen, gør helt sit eget indtryk på smagspaletten og er fantastisk til kartofler, kartoffelmos eller ris og så med lidt asier til, så er den lige i skabet
Revet appelsinskal og mel blandes or røres med let hånd i dejen skiftevis med smeltet afkølet smør. Kanten løsnes med skarp,spids kniv, kagen vendes forsigtigt ud og lægges på en bagerist
Server med ris, kartoffel/rodfrugtemos, kogte grøntsager eller hvad du lige har lyst til. oksekød i tern, som er velegnet til gullash400 g bacon i tern140 g. Kom gulerødderne i og lad dem sautere med i 2-3 minutter, hvorefter det hele dækkes med vand, bare så det hele lige er dækket. Smag rettet til med salt og kom derefter linserne i sammen med 1 dl
Varm olie op og tilsæt kødet og brun det godt af på alle stegeflader, hvorefter løg tilsættes igen sammen med rødvin, rosmarin, herp de provence, boullion, chili, paprika og tomatpuré
Det er mit første forsøg ud i retten og jeg er ganske tilfreds med resultatet. Er altså stor fan af mad der kan passe sig selv og valget faldt derfor på en stor portion gullash
Smag til med paprika og peber. tilmed Salt og peber. Server suppen med brød og hakket persille. Ungarsk fiskesuppe(4 personer)35gsmør4 spsk hvedemel11 fiskebouillonl dl fløde 13%l tsk paprika1/2 tsk peber150 g gulerødder i fine strimler'150 g persillerødder i fine strimler100 g finthakket løg300 g ørredfilet i tern2 dl hakket persille8 skiver brødRør smør og mel sammen i en gryde for jævn varme
Smag til med salt og peber - jævn hvis nødvendigt og farv med kulør. Altså - kan I huske for halvanden uge siden da jeg skrev at jeg lavede gullash og såfremt det blev en succes måtte I få opskriften
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.