2 spsk
flydende honning, 1 spsk olie og 1½ dl mælk. Jeg rørte det lidt sammen og lod det stå lidt mens jeg fandt mel og gær frem. Jeg brugte ca. 200 g.sigtemel, ca. 150 g speltmel og ca. 250 g. øko hvedemel, det blev lavet på gefühl så det er svært at gi' de nøjagtige mål.
2 tsk
tørgær blandet i
3½ dl
lunkent vand og så smed jeg det hele en tur i røremaskinen med dejkrogen på, og rørte det til det lignede brøddej, ikke for klistret men heller ikke tørt
- en skøn og sund snackFor efter først at være blevet lækkersulten og derefter blevet en inspireret af Ditte, som har bloggen TheFoodClub, ja så måtte jeg altså også få bugt med min rest af dadler, som har fyldt lidt i mit køleskab den sidste tid
Søde og skønne dadelkugler – helt uden sukker. Det gode vejr er virkelig kommet til Sjælland og det er skønt at stå op til en skyfri blå himmel og lunt vejr
Jeg elsker dadelkugler, og synes det er en aldeles acceptabel erstatning til slik, så i dag efter dagens kunde nåede jeg lige akkurat at lave en håndfuld dadelkugler med lakrids, som jeg har sat på køl til i aften
Blend derefter dadler og vand med en stavblender i en skål, indtil massen er fin og samlet. Blend mandler, havregryn og kokosmel til en fin masse – Jeg bruger en minihakker
Eline der skulle lave interviewet studere på Århus Universitet, og er ved at lave en projektopgave. Hun havde på sin blog Studiemad & Liv en opskrift på dadelkugler som jeg synes lød rigtig spændende
Jeg lavede dem første gang til min fødselsdag tilbage i september, og alle var vilde med dem. Ideen om at komme digestive kiks i dadelkugler har jeg lånt fra søde Julie, og det giver virkelig en lækker, lidt salt kikset smag og sej konsistens, der giver de almindelige dadelkugler kamp til stregen
Selvom et nyt år er begyndt, skal der stadig være plads til lidt selvforkælelse og mundgodter. Jeg ville egentligt have postet dette indlæg mellem jul og nytår, men jeg havde desværre ikke opskrifterne med mig, så derfor får i et fo… Læs mere
Findes der noget bedre end at sætte tænderne i en frisklavet dadelkugle sammen med en god kop te. Sidst jeg rullede mine små fingre ind i lækker dadelmasse var lige inden jul, da min veninde og jeg eksperimenterede med kreativt sundt slik til at supplere de fede julegodter
Chiafrø, knuste hørfrø, hakket mandler, kokosmel, kakaonibs, cacao også selvfølgelig dadler. Blend dadlerne og tilsæt resten af ingredienserne og bland godt
Jeg har fundet ud af, at jeg alt for sjældent laver dadelkugler og det er ikke godt nok, for hver gang jeg kaster mig ud i den runde snack, så bliver jeg forbavset over hvor godt de smager
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.