Æblekage
HealthDane.dk
HealthDane.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Det skal du bruge
  • 4-5 æbler ( evt. bland med pærer)
  • 1½ tsk. stødt kanel
  • 100 g margarine
  • 4 æg ( Evt. 3 med blommer og én uden, ergo kun æggehvide)
  • 4 tsk SØD (Hvis du gerne vil have det med lidt carbs, så nap 40 g. flormelis – bare husk træningen!)
  • 30 g. mandler, hakket fint
  • 4 dl rasp ( gerne æblekagerasp!) – kan sagtens laves uden!
  • 2 spsk hvedemel og 2 spsk affedtet kokosmel ( Har ud ikke kokosmel, så går det an med alm. mel).
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ dl mælk
  • 100 g Skyr
  • Kanel (valgfrit)
  • Fremgangsmetode
  • 1 ) Skræl æblerne og skær dem i små tern. Bland dem med kanel ( man kan også sagtens lave dem med skræl – intet problem, da æblerne skal hakkes godt)
  • 2 ) Smelt fedtstoffet og lad det køle af
  • 3 ) Pisk æg og sukker til en lys masse
  • 4 ) Bland nødderne med raspen, hvedemel og bagepulver i samme skål som sukker/ægge-massen.
  • 5 ) Tilsæt derefter æbler og mælk – og smeltet smør.
  • 6 ) Hæld dejen i en bageform – anbefaler brugen af bagepapir i selve formen, så kagen kan tages ud af formen med et snuptag!
  • 7 ) Bag kagen på en rist nederst i ovnen. 175 grader varmluft i 50-60 min og voila!
  • Choko-glasur og fremgangsmetoden herfor
  • 30 g. proteinpulver ( jeg bruger selv blåbær, men det er alt efter smag)
  • 20 g. økologisk kakaopulver af god kvalitet
  • En lille sjat mælk
  • ½-1 tsk SØD

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.