Brødet får mere smag af spelt, og så er det rigt på proteiner, vitaminer og mineraler. Speltmel er tilladt på en Low Fodmap diet, da det har et lavt indhold af Fodmap
Dette brød har jeg lavet efter opskrift fra Claus Meyer. Jeg lader brødet koldhæve i mit soveværelse, så jeg ikke behøver at dobbelthæve brødet om morgenen, som Meyer skriver
Siden jeg havde fornøjelsen af at møde bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset (og ved den lejlighed få flere af bageriets bedste opskrifter til en artikel til Boligliv) har jeg adskillige gange bagt dette sprøde speltbrød
Brød i en håndvendning eller når brødkurven er tom. Speltbrød (3 brød)25 g gær1 spsk havsalt1 spsk flydende honning6 dl lunkent vand150 g økologiske knækkede speltkerner (fx fra Skærtoft Mølle)600-700 g økologisk hvedemel1 æg til at pensle medSpeltflager til at drysse medSmuldr gæren i en stor bageskål
Jeg har længe haft et ønske om at samle mine opskrifter på et sted på bloggen. Nogle af opskrifterne er mine egne mens andre er opskrifter der er omkonstrueret efter andres originalopskrifter og endelig er der opskrifter gengivet fra diverese magasiner og kogebøger
Jeg elsker duften og smagen af kanel. I går bagte jeg nogle små brød af 100 % sigtet speltmel og hvor jeg tilsatte remonce af smør, sukker og kanel indeni brødene samt sukker og kanel på toppen af dem
Jeg fandt dette kæmpe speltbrød i en af mine gamle opskriftbøger. I går forkælede vi os selv med olie og balsamico fra Oliviers & Co - til at nyde dette, måtte der et godt brød til, som ikke krævede al for lang hævetid
INGREDIENSER150 g groft speltmel100 g sigtet speltmel1 spsk salt250 g hvedemel4 dl vand1 spsk honning5 g gær FREMGANGSMÅDEOpløs gæren i vand og rør speltmelet, honning og salt i
H. e. r. o. p. s. k. i. f. t. n. å. l. u. g. j. b. ø. d. m. y. ,. h. æ. v. D. a. T. 2. 0. (. 6. ). 3. S. L. 1. ½. /. 4. 5. F. N. V. B. -. K. I. G. ". O
- en sund og fiberrig ven til madpakkenFor efter mange morgener med flydende føde grundet varmen, så fik jeg pludselig en ustyrlig lyst, tila t bage et godt brød til madpakker og frokost
J. e. g. s. t. a. r. d. p. å. E. n. æ. i. &. S. u. h. l. H. v. o. m. 2. 0. 1. 3. T. k. j. y. f. ø. I. b. M. ,. -. c. V. ". D. F. Y. (. O. ). 7. B. N. Æ. *. L. R. '. 5. °. é. Å. /. A. 4