Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 21 Opskrifter
Mine Favoritter
Rustikke langtidshævede speltstykker

Rustikke langtidshævede speltstykker

Brødet får mere smag af spelt, og så er det rigt på proteiner, vitaminer og mineraler. Speltmel er tilladt på en Low Fodmap diet, da det har et lavt indhold af Fodmap
Emmer-speltbrød med kerner

Emmer-speltbrød med kerner

Med inspiration fra to forskellige opskrifter, sjussede jeg mig frem til dette brød. Emmer-speltbrød med kerner
Groft speltbrød

Groft speltbrød

1/2 liter vand. 250 gram 5 kornsblanding. 15 gram gær. 1 spsk. honning. 2 tsk. groft salt. ca. 500 gram fuldkorns speltmel
Speltbrød med en god krumme

Speltbrød med en god krumme

Dette brød har jeg lavet efter opskrift fra Claus Meyer. Jeg lader brødet koldhæve i mit soveværelse, så jeg ikke behøver at dobbelthæve brødet om morgenen, som Meyer skriver
Speltbrød med yoghurt og speltkerner

Speltbrød med yoghurt og speltkerner

Nogle weekender går der bare "dej og brød" i den. -). Lækkert speltbrød med udgangspunkt i Rikke Bergs "Byens bedste brød"

Lagkagehusets speltbrød

Siden jeg havde fornøjelsen af at møde bager Ole Kristoffersen fra Lagkagehuset (og ved den lejlighed få flere af bageriets bedste opskrifter til en artikel til Boligliv) har jeg adskillige gange bagt dette sprøde speltbrød
Speltbrød

Speltbrød

 . Print PDFBrødtype. Surdejsbrød på speltmel, Tidsforbrug. 15 minutter til at samle og ælte dejen, Hævetid
Spelt brød

Spelt brød

Brød i en håndvendning eller når brødkurven er tom. Speltbrød (3 brød)25 g gær1 spsk havsalt1 spsk flydende honning6 dl lunkent vand150 g økologiske knækkede speltkerner (fx fra Skærtoft Mølle)600-700 g økologisk hvedemel1 æg til at pensle medSpeltflager til at drysse medSmuldr gæren i en stor bageskål
Opskrifter

Opskrifter

Jeg har længe haft et ønske om at samle mine opskrifter på et sted på bloggen. Nogle af opskrifterne er mine egne mens andre er opskrifter der er omkonstrueret efter andres originalopskrifter og endelig er der opskrifter gengivet fra diverese magasiner og kogebøger
Koldhævet grovspeltbrød med rødbede

Koldhævet grovspeltbrød med rødbede

Ingredienser(3 brød). 7. 5 dl vand5 dl æblejuice12 gram gær400 gram rå rødebede2. 5 tsk. salt60 gram solsikkekerner40 gram græskarkerner125 gram havregryn500 gram fuldkornsspeltmel750-1000 gram fintsigtet speltmelFremgangsmåde

Flade speltbrød med urter

Ingredienser. 10 g. gær. 5 dl. vand. 1 spsk. sukker. 1 tsk. salt. ½ dl. olivenolie. 300 gram speltmel. 400 gram. hvedemel. 1 fed presset hvidløg
Speltbrød m. Perlespelt

Speltbrød m. Perlespelt

- og en lækker saftig krummeOg det passede jo perfekt til den lille hyggelige brunch, som jeg havde kreeret til tøserne fra Cupcake Mafiaen i søndags
Små speltbrød med kanel og sukker

Små speltbrød med kanel og sukker

Jeg elsker duften og smagen af kanel. I går bagte jeg nogle små brød af 100 % sigtet speltmel og hvor jeg tilsatte remonce af smør, sukker og kanel indeni brødene samt sukker og kanel på toppen af dem
Rustikt speltbrød - groft, sprødt og mættende

Rustikt speltbrød - groft, sprødt og mættende

Jeg fandt dette kæmpe speltbrød i en af mine gamle opskriftbøger. I går forkælede vi os selv med olie og balsamico fra Oliviers & Co - til at nyde dette, måtte der et godt brød til, som ikke krævede al for lang hævetid
Speltbrød

Speltbrød

Et sundt og rustikt brød – udelukkende lavet på speltmel og speltkerner. Opskriften er nem at gå til (dog husk de 3,5 timers hævetid)
Rustikt speltbrød

Rustikt speltbrød

Forleden blev jeg endelig ejer af en hævekurv. Jeg afprøvede den i morges og resultatet blev dette fine speltbrød
Langtidshævet speltbrød

Langtidshævet speltbrød

INGREDIENSER150 g groft speltmel100 g sigtet speltmel1 spsk salt250 g hvedemel4 dl vand1 spsk honning5 g gær FREMGANGSMÅDEOpløs gæren i vand og rør speltmelet, honning og salt i
Speltbrød i hævekurv

Speltbrød i hævekurv

H. e. r. o. p. s. k. i. f. t. n. å. l. u. g. j. b. ø. d. m. y. ,. h. æ. v. D. a. T. 2. 0. (. 6. ). 3. S. L. 1. ½. /. 4. 5. F. N. V. B. -. K. I. G. ". O
Grove speltbrød

Grove speltbrød

- en sund og fiberrig ven til madpakkenFor efter mange morgener med flydende føde grundet varmen, så fik jeg pludselig en ustyrlig lyst, tila t bage et godt brød til madpakker og frokost
Speltbrød og boller fra Skærtoft Mølle

Speltbrød og boller fra Skærtoft Mølle

J. e. g. s. t. a. r. d. p. å. E. n. æ. i. &. S. u. h. l. H. v. o. m. 2. 0. 1. 3. T. k. j. y. f. ø. I. b. M. ,. -. c. V. ". D. F. Y. (. O. ). 7. B. N. Æ. *. L. R. '. 5. °. é. Å. /. A. 4