Så frem med kniven og strygestålet, og skær dine egne pommesfrites – eller på godt dansk. Hæld olien over dem, og drys med citronskal og fennikelfrø – andre krydderier eller smagsstoffer kan også anvendes helt efter smag – og bland
Kom bagepapir på en plade og smør den med olie, bland kartoflerne med olie, parmesan, finthakket hvidløg, timian, salt og peber og fordel dem i et enkelt lag på bagepladen
Servér dem sammen med ketchup oghjemmelavet mayonaisse til en saftig veggieburger, veggiedeller eller, som knasende tilbehør til farverige salater og pandestegte grøntsager
I. n. d. r. ø. m. e. l. s. f. a. t. u. p. k. P. o. i. v. g. b. å. æ. D. h. S. ,. j. y. -. F. x. V. O. A. L. T. (. J. E. K. R. ). c. M. z. B. H. 1. 8. 0. 4. 5. ½. *. N. U. C
I. t. o. r. s. d. a. g. p. ø. v. e. j. l. b. n. i. u. c. h. f. D. k. 1. 0. w. m. H. å. B. (. 4. ). -. 2. 3. æ. S. E. 5. ,. K. /. L. P. N. y. T. R. J. . F. n g
Dette er faktisk ikke helt en pommesfrites, men mere en form for crouton, men, men, men sådan nogle smager da også dejligt med ketchup, mayo oghjemmelavet guacamole og måske en lille bøf til
Læg stavene i en bageform og dryp med olivenolie. Skræl kartoflerne og skær dem i stave. Pommesfrites stegt i ovnen er en genial måde at tilberede kartofler på – ikke mindst hvis man skal tælle kalorier
Oksemørbrad stegt som vildt, medpommes anna, tranebær, glaserede rødbeder og rosenkål. Og der er masser af smør i… Jeg har tit kigget på gode udskæringer af kød, så som oksemørbrad som vi fik nytårsaften, og valgt det fra, fordi jeg synes det var for dyrt
Og NU er der så friskkogtepommesfrites, som lige skal drysses med salt inden servering. Jeg foretog hele proceduren i en almindelig gryde med friture olie og puha det var en langsommelig process - jeg ved ikke om det vil gå hurtigere i en friturekoger, men sådan en ejer jeg ikke
Tør kartoflerne af i en rent viskestykke, og vend dem herefter med citronsaft og krydderier i en skål – masser krydderierne ind i kartoflerne med hænderne
Når de er brune og sprøde tages de op med en hulsi på en tallerken med fedtsugende papir. En lækker, mør, grillet mørbradbøf serveret med de skønneste, sprøde hjemmelavede pommesfrites
Kartoflerne vendes med olie og krydderier. Dette er dog ikke helt sandt, da begge dele er blevet lavet i mit køkken, men ingen tvivl om, at inspirationen stammer derfra
De sprøde pommesfrites krydres med salt eller krydderier efter ønske og serveres straks. Herhjemme elsker vi at kunne hygge os med en god bøf med pomfritter, især hvis de er super lækre sprøde og hjemmelavede
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.