Når alt smørret er rørt i og bearnaisen har en dejlig tyk konsistens, tilsættes løg og estragon - det hele røres sammen og voila - den perfekte bearnaisesauce
De fleste aspirerende hjemme-kokke vil vel gerne lave sauce bearnaise. der er noget fint fransk og fornemt over at kunne (og gide), og det giver gode point blandt gæster, upåagtet at mange mennesker mest er vant til rygende varm pulver-‘bearnaise’ fra Knorr og måske ikke engang kan lide ægte, lun bearnaise… Men det smager faktisk fantastisk (og helt anderledes end færdige løsninger), og med opskrift her er det ikke engang møjsommeligt
Derfor har jeg i mange år spist Knorrs udgave selvfølgelig helt uden smør og fyldt med e-numre men her i weekenden har jeg taget revanche og det blev succes og igen kærlighed til denfedesauce
Æggeblommer og essens blendes nogle sekunder i blenderen, til det skummer. Smørret smeltes, uden at brune og hældes i en jævn strøm i æggene, mens blenderen kører ved højeste effektTilsæt hakket persille eller kørvel
I en gryde lunes mælken med smør, sukker og salt. Æggeblommer piskes i, og derefter gæren - men pas på grydens bund ikke er for varm, så ødelægges gærcellerne
Efter et par forsøg lykkedesdet for Heidi at lave de perfekte havregrynskager. Disse bliver tilpas sprøde og har lidt struktur hvor andre blev lidt for tykke og “cookie” agtige
Jeg sidder med en hapserlækker, supersnasket, alligevel sprød, kanelduftende, mundvandsløbende saftig, smørblød og bare helt perfekt kanelsnegl i hånden
omgang pebernødder og få trillet nogle havregrynskugler. Havregrynskugler er blevet trillet hvert år, siden jeg var barn - og i skal selvfølgelig ikke være nogen undtagelse
Spørger du mig hvilken type fastfood jeg holder mest af svarer jeg prompte burger og hotdogs. Stil en af de to ting foran mig, og du får et vådt smækkys lige midt i panden
For præcis et år siden bagte jeg Marinas chokoladekage med nøddeknas. Kagen var så lækker, at jeg her i æblesæsonen, fik lyst til at bage den igen for den tåler bestemt en gentagelse
Denne lækre bearnaise dip har jeg allerede lavet fire gange i denne sæson. Den er utrolig nem at lave, og går om snørebånd til en kondisko, sammen med grillet kartofler
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.