“Pastinara” med grønkålssalat
FoodMatters
FoodMatters
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 1,5 kg pastinakker (ellers prøv med persillerødder eller knoldselleri)
  • 4 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • L piskefløde
  • 2 æggeblommer
  • 2 store håndfulde Parmagiano Reggiano
  • Salt og peber
  • Salat
  • Citronsaft
  • Olivenolie
  • 200 grader. Vask og hak grønkål (og evt. spidskål) og smid dette i en skål, sammen med mangotern og rigeligt med citronsaft, olivenolie og salt/peber. Lad den stå og trække, og skræl og halvér i mellemtiden pastinakker. Kør disse på et mandonlinjern, så de kommer ud i milimetertykke, fettuccine-lignende bånd. Smid i spilkogende, saltet vand i 1-2 minutter (de skal være al dente) og overfør dem straks til en skål med koldt vand. Dette kan med fordel gøres ad flere omgange, hvis din gryde ikke er kæmpestor, og kan fint stå i koldt vand mens du venter på at flæsket bliver færdigt. Hak løg, hvidløg og chili når flæsket er ved at være der, og steg det i smør eller olivenolie (helst smør) i en sautérpande til de er blanke. Skær flæsket i strimler eller tern (gem nogle intakte stykker) og smid dette i panden også. Hæld fløden på, og lad det koge lidt ind. Tilsæt æggeblommer og rør hurtigt rundt. Tilsæt parmesan og lad dette smelte. Smag til med salt og peber (den skal gerne smage kraftigt, da smagen “fortyndes” af pastinakpastaen).

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.