Drys mel på bordet. Hæld forsigtigt dejen ud på bordet. Drys evt lidt mel ovenpå. Jeg har tidligere givet dig en opskrift på et grydebrød, som ikke skal hæve mere end 2-3 timer. 1 lille klump gær (på størrelse med 1 ært). Dæk skålen til (jeg bruger en Margrethe skål på 3 liter) med et låg eller lignede. Lige inden brødet er hævet færdigt, tænder du din ovn på 250 grader. 1 lille klump gær (på størrelse med 1 ært)
For grydebrødets skyld, for at vise, hvordan man sagtens kan tilføje andre ting, som bestemt ikke gør det værre, men også fordi, jeg lidt efterhånden, har stablet et ret grundigt græskartema på benene
Først koger du speltkernerne som anvist på pakken. Den bidrager med en cremet konsistens, som gør det muligt at få noget der er sundt og snasket på samme tid
Hvis man glemmer dette, kan der godt opstå nogle underlige pletter på den, som ligner lidt mug. Hvis du er studerende ligesom mig og brænder for at lave et grydebrød, så bliver du simpelthen nødt til at købe denne her
Wauw, som mel gør en forskel. For et par uger siden, bagte jeg Jims brød med traditionelt hvedemel, og efter et par gode brød den weekend, blev jeg enig med mig selv om, at det skulle prøves med ølandshvede
Dejen hæver herefter en lille times tid og klattes på en bageplade. Speltblandingen og havregryn hældes med og der røres mel i til dejen har konsistens som en tyk grød
V. e. r. d. n. s. l. t. g. y. b. ø. i. m. u. v. a. h. ,. o. f. k. M. j. æ. å. p. I. 1. 2. N. S. L. T. 0. -. 5. (. ). B. 4. D. /. ½. 3. 7. c. E. R. F. 6. 8. P. A. Å. H. O
Jeg har i længere tid eftersøgt en metode til at få en god, kraftig og sprød skorpe på mit glutenfrie brød og samtidig få et brød som virkede ciabattaagtigt/stenovnsbagt – hvilket nok er lidt store krav at stille når man både bager glutenfrit og i et helt almindeligt husmoderkøkken/ovn
Når du bruger en gryde til at bage i, så behøver du heller ikke at pensle brødet - den massive varme gør brødet knasende sprødt og låget på gryden holder fugten inde
E. t. b. r. ø. d. m. e. n. s. p. k. y. a. l. o. ,. g. u. f. h. j. i. B. v. å. Ø. I. æ. -. D. J. S. L. T. c. 1. 0. 2. ½. G. 5. A. H. R. /. N. F. 6. V. P. Å. 3. (. ). 4. O. @. M
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.