Jeg gør mig mest i brød baseret på forskellige kornsorter, men denne gang har jeg prøvet kræfter med et brød som er meget stenalderagtigt og helt glutenfrit
Jeg har længe tænkt på, at jeg har haft lyst til at bage et brød med figner. En opskrift fra thorbjorg Hafsteinsdottir`s bog "Spis dig yngre", som jeg har lavet lidt om på
N. a. n. b. r. ø. d. s. o. m. i. k. e. v. P. g. D. E. J. T. I. L. S. K. A. B. R. Ø. 2. 5. æ. l. u. t. /. 1. p. y. h. (. f. c. ). -. 0. 6. G. H. ,. å. j. Æ
Hvis du i stedet foretrækker pizzabund af brød, så prøv den her fuldkornspizza med røget laks. Det kan være en lækker måde at få grøntsager på og samtidig undgå hvidt hvedemel
Så en pludselig indskydelse, og et mindre anfald af overskud, fik mig til at få gang i bageriet og nu står der to velduftende og varme brødpå køkkenbordet
Brødet bliver lavet i en gryde – altså bagt i en gryde – og det kan bages i ovnen eller på grillen. Drys lidt mel ud på bordet, og vip dejen ud ad skålen, og vend den rundt et par gange i melet
Dagen efter tages dejen ud og står et par timer på køkkenbordet og får lidt varme. Man kan sagtens komme kerner eller andre typer mel i brødet - durum og grahamsmel er populært herhjemme, hvis det skal gøres lidt grovere
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.