Så er tiden kommet til at nedfælde årets julemenu. Den er lige ud af landevejen traditionel, og rummer næppe de store overraskelser for andre julemadstraditionalister, selvom der måske er et par fif at aflure
Forleden fik jeg et godt tip til at skabe fylde i mine supper, som virker rigtig godt. Couscous. Couscous i den rigtige mængde i en suppe giver fylde og konsistens uden at gøre suppen til en grød
Haps, haps, haps, og noget med snaps. Jule(frokost)tiden er ikke helt let for en veganer, for det handler meget om traditionelle danske retter – og det involverer masser af animalske produkter
Banke, banke, banke, banke… BØF. Burger på vegansk lyder måske trist, men det er langtfra tilfældet. Der er langt flere muligheder for at variere bøffen og smagsbilledet
Jeg skulle lave en lagkage til min mors fødselsdag i fredags. Jeg er helt vild med Mette Blomsterberg, og på et tidspunkt var der på DR1 en serie der hed kongerigets kager, hvor Mette Blomsterberg tog rundt i Danmark og samlede opskrifter fra en række almindelige danskere
D. e. n. æ. b. l. k. a. g. r. i. v. d. t. h. o. s. O. p. f. m. K. ø. ,. N. u. j. å. -. y. (. c. 8. 1. 0. ). T. 5. 2. ½. B. /. 4. P. S. F. 3. V. 6. 7. 9. L. ". r l
Indbagt laks. Denne opskrift er rigtig lækker og egner sig rigtig godt, til når der kommer gæster. Spinat, laks og citrusfrugter, går rigtig godt sammen
Der er mange gode grunde til at holde lidt igen med oksekødet. Miljøbelastningen er en af dem. Sundheden en anden (man mener, at et indtag af oksekød på mere end 500 gram om ugen kan øge risikoen for visse kræft- og hjertesygdomme)
I mandags var der Madklub. Og denne gang var temaet Mormor-mad. Jeg skulle egentlig bare have drikkevare og værtindegave med, men jeg måtte bare have et eller andet med og hvad er mere mormor end vaniljekranse