Det har en mørk og krydret smag, der passer til mange forskellige retter. Til kød – særligt til kylling og svinekød, til sildelagen og altså også i kager
et lækkert blomkålsfad med ost ogsprødtlåg. Al den megen faren omkring for at vande køer og lege med hunden, passe haven og huset og alt det andet har ikke levnet meget tid til køkkensysler udover den nødvendige bagen til gæsternes morgenmad
Det har en mørk og krydret smag, der passer til mange forskellige retter. Til kød – særligt til kylling og svinekød, til sildelagen og altså også i kager
Men næsten mindst lige så vigtig som opskrifterne i bogen, og nok med længere levetid end de konkrete opskrifter, så indeholder bogenogså præcise og lødige kapitler om olier og eddiker, hvor der både gennemgåes typer, smage, tilblivelsesmetoder, og anvendelsesmuligheder, om ‘vådt, blødt ogsprødt’, hvor der gives nogle grundopskrifter på dressinger, dyppelse ogsprødt drys
Hos Nopi havde man bagt brød, der var mere som knækbrød eller kiks, mens min opskrift er en slags sprødt fladbrød, som har været kendt og bagt over store dele af verden i umindelige tider
- og selvfølgelig lavet med den kære OrlaOg så er det samtidig lavet i grillen. ) Jaja, og I kan tro det var noget der vakte gemalens interesse lidt mere, da han kom hjem og så, at fruen havde været igang med at kokkerere i hans elskede legetøj
Pisk æggeblommerne godt med flormelis, så de bliver hvide, og vend dem ned i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem ned i chokolademassen
I dag er der finskbrød på bloggen. Det er en simpel og lækker lille småkage, og jeg elsker den. -)Når der i julen er meget chokolade, marcipan og konfekt er det nu rart med nogle gammeldags småkager indimellem
Denne gang blev det til dadler med marcipan i, og overtræk af chokolade. Dadler med marcipan og chokoladeovertrækDadlerMarcipanMørkt chokolade til overtrækEvt
Dem laver jeg også gerne, og de kommende vil få små blade lige som på lågene. Så er der hæftet ender i massevis, og et par nye farver er også kommet til
Herligheden består af friske, sprøde grøntsager og krydderurter, grillede (og en smule marinerede) tigerrejer, vermicellinudler samt tilbehør i form af jordnødder og den vietnamesiske dipping sauce, nouc cham
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.