Rugbrød med kerner og 75% fuldkorn
Weekendbageren
Weekendbageren
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 4 1 vurderinger

Ingredienser

  • 1,5 dl surdej
  • 3 dl lunkent vand
  • 3 dl rugmel
  • Det hele blandes sammen og man lader det stå i skålen på køkkenbordet indtil der skal bages
  • Hvis man ikke har en surdej, så lav fordejen alligevel, bland blot 3,5 dl lunkent vand med 3,5 dl rugmel og tilsæt en smule gær
  • 340 g skårne eller knækkede rugkerner
  • 100 g hørfrø
  • 170 g græskarkerner
  • 6 dl koldt vand
  • Bland det hele sammen og lad det stå i en bøtte med låg, eller en tildækket skål på køkkenbordet ved siden af fordejen
  • Det er muligt at bytte kernerne ud med andre kerner som solsikkefrø, eller fjerne hørfrøene hvis man ikke bryder sig om dem. Gå efter samme mængde vand som kerner, altså 500g kerner = 500 g vand (5 dl)
  • 400 g fordej – resten kan danne basis for en ny surdej
  • Kernerne
  • 1 mørk øl
  • 50 g maltsirup eller 10 g maltmel
  • 400 g rugmel
  • 20 g salt
  • Bland fordej, vand, malt(sirup) og rugmel sammen
  • Sigt evt overskydende væde fra kernerne og bland dem i dejen
  • Rør det hele sammen til en homogen masse
  • Tilsæt evt mere vand
  • Tilsæt evt gær hvis du ikke har surdej

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.