Nu skulle man jo så tro, vi er meget glade for sylte, men det er nu ikke min stærke side, manden i huset er dog meget begejstret for denne ret af kogt svin
Vi har været ude og sanke. Det hedder det jo, når man plukker af noget, der ikke gror i ens egen have, men i skel og hegn, skov og krat, og som vi alle må bruge af
Hjemmelavet SylteIngredienser. Glat nu sylten og lad den stå til næste dag. Det er vigtigt at man fylder kødet godt op og pakke det, så undergår man gelantine klumper og man får en flot kødfuld sylte
Det er nemt at lave syltede rødløg, og de smager så pragtfuldt. De kan holde sig i evigheder i køleskabet, så ligger der et par rødløg i grøntsagskurven du ikke kan få brugt, så er det oplagt at sylte dem
At sylte er en glimrende måde at gemme sine grøntsager til senere brug. De får en dejlig syrlig og krydret smag af syltelagen og de kan holde sig i rigtig lang tid
Kom dine sylte glas i kogende vand , så de er helt rene. 250 g brombær 250 g blomme uden sten og skald 500 g syltesukker 1 tsk vanilsukker1 dl vand Kom brombær og blomme i en gryde
Lørdag fejrede vi Jespers fødselsdag med god mad og hygge på sofaen og i går tog jeg Wilma i bæreselen og gik i køkkenet for blandt andet at sylte rødbeder og små cherrytomater
I år vil jeg gemme lidt af lækkerierne til vinter ved at sylte dem i sukkerlage og Amarettolikør. De syltede kirsebær kan spises med risalamande, som tilbehør til is eller de kan bruges i en kage
Så er sylte/snapse sæsonen rigtig skudt i gang. Vodka - gerne en billig variantRabarber skæres i tynde strimler og kommes i et stort syltetøjsglas rengjort/kogt (jeg dummede mig lidt og kom dem i flasken, der kommer de aldrig ud fra og jeg må købe en ny flaske næste gang)
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.