I går lavede jeg denne gulerodskage fra New Orleans, og kan virkelig anbefale og prøve den, og ja, det var svært og vente til den var afkølet, hvilket det anbefales, men det er hele ventetiden værd
Uanset hvormange variationer afvafler jeg er stødt på – nogle med banan, nogle med grahamsmel andre med korn og proteinpulver… ja, så er der bare ikke noget, der slår gode gammeldags vafler, præcis som min mormor ville have lavet dem
Varm fløden op til lige under kogepunktetog hæld den dernæst ned til chokoladen i en tynd stråle, mens du konstant laver små cirkulære bevægelser med en dejskraber i bunden af skålen
Og kunne du godt tænke dig min opskrift på banankage – jamen, så skal du ikke vente længere. Og lad mig med det samme sige, at dette bliver ikke den sidste
Jeg er ikke vild med hindbærsnitter, der smager af ubagt dej, og jeg er heller ikke vild med de meget “økologiske” udgaver, der er mere mørke i det – som man i øvrigt kan købe for overpris på diverse trendy bagerier
I mange år har jeg handlet i de lidt dyrere supermarkeder, fordi de hidtil har været bedst til at opfylde mine krav (sådan da) – men nu er bøtten vendt på hovedet – for Lidl er i løbet af den sidste håndfuld år blevet en meget aktiv spiller på dén bane og i øvrigt har Lidl gjort nogle fantastiske tiltag for at fjerne alt hvad der hedder buræg i deres butikker (også de skjulte buræg – dem som er i produkterne)
(Billeder fra Bagelyst, Kagekarma og Børnenes Bageri – taget af Sif Meincke/Skovdal Nordic). Grundopskriften har jeg fået ef an bekendt for mange år siden, men siden da har jeg selv udviklet mange nye fortolkninger, som er kommet med i flere af mine bøger
Lidl fører naturligvis også deres egen Engvang økologisk “En bid af Danmark”-koldskål med vanilje ogcitronsaft, som jeg er så heldig at have en helt særlig aktie i denne sommer
Og kage i kombination med ferie ogafslapning er bare en perfekt kombination. Når jeg tager på ferie, og der er andre med på rejsen, så hænder det (who am I kidding… så sker det ALTID) at jeg bliver bedt om at bage en kage
Lad dem køle afog skær dem over. – eller ved håndkraft. Og jeg lover dig, at denne opskrift på burgerboller er både nem, den tager ikke laaaaang tid at tilberede og så smager bollerne bare skønt
Og ja, jeg freakin’ knuselsker Bjørn Wiinblad, og ja, jeg synes at denne nye Gobelinkollektion er nogetaf de mest cool og retro-lækre design, jeg længe har set
Og jeg vil bare så gerne besvare jer allesammen – men det kan jeg altså ikke nå, for så får jeg da aldrig sovet (og søvn er ikke noget, der er meget af i min verden lige pt
Vi gider nemlig ikke stå og smutte mandler, så vi har valgt at riste dem let af i ovnen inden i stedet for – og det giver nogle lidt mere “grove” vaniljekranse – smagen er også mere dyb, synes jeg
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.