Weekenden tilbragte vi sammen med mine forældre i et dejligt sommerhus nær Asnæs. Der var ro, masser af tid til at lege gemmeleg, uanede mængder af pinde i skoven og masser af gåture til stranden for at kaste sten i vandet
Søde kartofler er altså en sjov lille størrelse. Den aflange "kartoffel" der slet ikke er en kartoffel, men en rodfrugt, med den karakteristiske laksefarve kan bruges til bagværk, som mos, som alternativ til den almindelige kartoffel, eller som her som rigtig lækkert tilbehør, hvor de søde kartofler er karamelliseret sammen med løg, ahornsirup og sherryvineddike
Ja gris er nu altid godt – men det kan godt komme til at smage af det samme hele tiden. Og nu er vi stadigvæk ikke så langt væk fra jul, som er den ultimative grisefest
Jeg lavede den i god tid, og lavede en lille ekstra, så vi lige kunne smage den. Den smagte godt, men var meget sød, så jeg vurderede at den skulle have lidt syrligt modspil, så jeg lavede en marengs-tærte til
Nu er det sådan, at her på færøerne har vi et KÆMPE supermarkedet, som ligger inde med alverdens ting, der i hvert fald 6 forskellige mærker mango-chutney på hylderne, med både sød, mellem og stærk variant
Få nu smeltet sukkeret så det karamelisere og får en brun farve, men ikke at det brænder på. Og det helt uden brug af en ismaskine og omrøring under frysningen
Lad saucen koge ind så den karameliserer og læg så kæberne tilbage i saucen og varm dem igennem. Må straks indrømme, at denne opskrift er tyvstjålet fra Claus Meyers "Almanak", men blev så vellykket, at den helt sikkert skal deles
Efter nogle minutter skulle det gerne karamelisser. Når vandet er fordampet, og er kun er karameliseret sukker og mandler, rør da rundt i mandlerne til sukkeret krystallisere rundt om mandlerne
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.