Jeg har gjort et forsøg – OG JA, jeg ved godt at min chokolade-temperering mislykkedes. Hvis du vil lave en bund af chokolade, skal der gerne være noget chokolade tilbage til at lave bunde med
P. o. r. t. v. i. n. ,. s. e. k. ø. d. g. c. h. l. a. V. E. L. B. K. O. M. N. S. Y. T. D. R. 1. 0. u. /. 2. p. I. C. ½. f. j. 7. 5. 4. æ. b. m. y. 6. (. 3. ). å. é. F
-. -. -. -. -. -. -. -. H. a. v. d. e. s. i. t. u. g. n. k. ø. m. ,. h. o. r. f. l. p. å. D. b. y. c. P. æ. &. M. F. N. C. 5. 0. I. 1. 7. %. (. ). *. K. E. A. S. R. V. L. 3. T. O. B. 4. 8. °. j. /. 2. G. ) g
150 g mandler. 60 g usaltede pistacienødder (du kan sagtens købe de saltede, det er meget billigere og nemme at få fat i. Knæk dem ud af skallen, skyld dem godt i en sigte og lad dem tørre 1 times tid på et viskestykke). – Rist mandlerog pistacienødder i en 150° varm ovn i 15-20 minutter, indtil mandlerne er gyldne. – Kog vand, honning, sukker og glukose sammen til en sukkerlage ved svag varme, indtil den når en temperatur på 150°. Tjek med et sukkertermometer − det tager 20-25 minutter. I en skål, gerne med en røremaskine piskes sukker og æggehvider til en luftig marengsmasse, ca 4 minutter, mens sukkerlagen koger. Rør massen sammen i 8-10 minutter på fuld drøn, indtil den er sej og lang. Hæld massen ud på et stykke bagepapir drysset med flormelis, læg et nyt lag bagepapir, og rul massen ud i et firkantet stykke på 3 cm i tykkelsen. Lad massen køle af, og skær den ud i stykker på 2 x 2 cm
Her imellem jul og nytår er det altid godt mednogle små køkkenprojekter. December – Luftig og. Dette er et meget nemt projekt, og det smager fantastisk
Kog saltkaramelen op og derefter lad den køle af på en tallerken med bagepapir. Kom chokoladerne ud af formen når de er kølet helt af og kom dine mandler over lakridstoppen
Sørg for, at alt smørret er fordelt og ikke er i klumper. sukker og lad det stå mens dejen hæver (hvis man køber færdigrevet appelsinskal i en pakke, er de ofte allerede sødet og skal derfor ikke ligges i sukker)
Overtræk derefter mandlernemed smeltet mørk chokolade og læg dem adskilt på bagepapir. Mandlerne kommes i en sigte, og det overskydende kakao rystes af
- Hvis den bliver kold skal den varmes op igen. Dæk nougaten til med bagepapir og lad det stivne. Massen hældes i og brede ud med en dejskraber , der er dyppet i varmt vand
(Han ved selvfølgelig heller ikke bedre, for han får aldrig “menneske-mad”). Hvis du ikke serverer salaten med det samme, så vent med at drysse mandlerne over
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.