Sensommerens søde bær springer frem lige nu, som er svære at ikke plukke og spise. Forkæl dig selv igennem de kolde triste måneder ved at plukke disse lækre bær og lav marmelade ud af dem og forære et glas væk
Hver gang jeg laver marmelade, forundres jeg over, hvor let det er. For mig består det svære i at varme glassene op på den rigtige måde, så de ikke flækker i det kogende vand… Det koster et glas i ny og næ, men jeg lærer det nok
Dagen har stået på kvalitetstid -rigtig søndagsstemning. Min far og jeg tog cyklen til den hemmelige æblehave, for jeg har opdaget at haven også rummer et godt brombærkrat
Så fik jeg prøvet brombærmarmeladen med stjerneanis og den smager fantastisk. Jeg var lidt bange for om smagen af stjerneanis blev for kraftig men det bliver den slet ikke
Simremad – er der noget bedre. Det kan ikke være mange ting. En skudsikker klassiker er gammeldags grydesteg, så her får i mit bud på braiseret oksesteg med det hele
Jeg er vild med morgenmad. Synes det er sådan et rart måltid, og ofte er det sådan at hvis dagen starter med god morgenmad og god tid, sp bliver det også en god dag
Brombærtærte – uhmmm… Nu mangler bare en tallerken og lidt creme fraiche. I går lovede jeg på Facebook og Instagram, at jeg vil poste et nyt indlæg hver dag i en hel uge som kompensation for, at jeg har syltet jer lidt den sidste tid
Der findes ikke noget nemmere og mere lækkert end en omgang hjemmelavet marmelade. Der er mange fancy versioner af hjemmelavet marmelade, men denne meget enkelte opskrift er på helt traditionelle bær-marmelader lavet på få minutter og af 2-3 ingredienser
"Græd ikke over spildt kage". For omkring en uge siden havde jeg en flok skønne veninder på besøg, hvor jeg lavede den helt traditionelle chokoladekage med hvid glasur og små lys på toppen
En hurtig lækker chokolade roulade med flødeskum og brombærmarmelade. Når lysten til en hurtig lækker kage melder sig, så er det nok en af de hurtige kager man lave eller hvis der kommer uventet gæster, så kan den her hurtig laves
Til fyldet. flæk vanillestangen, skrab kornene ud og gem dem. Kog de rensede brombær, vanillestangen, syltesukkeret og vandet i 5 minutter og hæld det til afkøling i en skål
JA, så er sommeren gået på hæld, det kan vi vist hurtigt blive enige om på en regnvejrsdag som idag. Denne opskrift på brombærmarmelade udgav jeg også sidste år, men den er bare SÅ go´ at den sagtens kan klare en "genudsendelse"
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.