Som en del af mit projekt "gør en kartoffel lækker", så vil jeg nu slå et slag for den klassiske kartoffel varriation fra 80érne - Hasselbagte kartofler
Hertil kan du så servere hasselbackkartofler. Eller du kan servere med flødekartofler. Mørbrad i ovn – Tit når jeg laver mørbrad, så er det enten som bøffer eller som fyldt – som regel med persille, men også nogle gange med svesker
bagekartofler. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem møre. Den sidste variant, jeg vil nævne her, er retten uden kartoffelmos – her udskifter du ganske enkelt de almindelige kartofler med søde kartofler
Under alle omstændigheder så synes jeg at hvis du vælger de lidt tungere former for tilbehør, som grønlangkål eller grønkålssalat, så skal der også brunedekartofler til, men det er jo dit valg
Det er vigtigt at have det helt rigtige udgangspunkt til de brunedekartofler. Kartoflerne skal koges noget tid i forvejen, så de kan nå at blive pillede og køle af før de skal bruges
De brune kartofler, som vi danskere så godt kan li. Dertil er det også vigtigt at påpege, at kartoflerne skal være tørre inden de bliver tilføjet på den varme karamel, da de hurtigt vil sprutte og sprænge, som kan gå ud over huden, hvis man ikke passer på
Serveres med brunedekartofler, sovs, rødkål og evt. Du kan se opskrift på brunedekartofler og halve æbler med gele´ 3 Berberiandebryster a´ 200 gr salt, peber
Server æblesaucen til den saftige flæskesteg skåret i skiver og "brunede" kartofler på siden. Eller langtidsstegt flæskesteg med balsamico-glaseret kartofler og æblesauce
Er du træt af kogte kartofler og synes du altid det bliver det samme tilbehør du får til dit kød. Så burde du prøve disse super gode parmesan kartofler med basilikum pesto
Fyldte peberfrugter, fyldt pasta, fyldte dadler eller fyldte kartofler som her. Disse halve, fyldte og dobbeltbagte kartofler kunne også sagtens fyldes med rester, men jeg har denne gang kørt dem rimeligt simple med hytteost, frisk persille, forårsløg og krydret dem med en smule sennep, godt med salt og peber og drysset med cheddar på toppen, der smelter og bliver sprød i ovnen
Søde kartofler. Skrub de søde kartofler og skær dem i skiver. Søde kartofler. Fornyelse i tilbehøret igen – skiver af sød kartoffel stegt i ovn og krydret med frisk chili og hvidløg
Nu nærmer tiden sig, hvor du ikke længere kan servere nye kartofler, så det er nu der skal hives opskrifter op på kartofler, hvor det er i orden at kartoflerne behandles noget, og ikke bare står i sig selv
Jeg plejer at vælge et ildfast fad hvor der kun lige kan være de kartofler i som der brug for. En tommelfingerregel er at du dækker fadet med hele uskrællede kartofler i ét lag, så passer mængden også når de er skrællet og i skiver
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.