Put dejen i en muffinplade beklædt med papirforme, eller brug faste muffinforme af gummi. (På billederne er kagerne pyntet med glasur og frysetørrede hindbær)
Den sidste kage, jeg valgte at bage, var muffins - nærmere bestemt citronmuffins. Jeg valgte at pynte muffinsene med italiensk marengs, sprøjtet ud i en lille dut oven på, og derefter giver marengsen en tur med bundselbrænderen
Det er en skøn tid med efterår, når man altså lige har vænnet sig til kulden hjemvendt efter en uge på Mallorca Sidst jeg så mig om, var det sommeferie, bondegård, grill og lyse aftener med tid til at smovse de her skønne citronmuffinsmed karamelglasur og karamelchokolade indeni
Citronmuffins. ) De er super søde, til at komme med feedback, og de er friske på at prøve det hele. Start med at sigte mel, bagepulver og vanillesukker ned i en skål
Citronen sørger for den syrlighed der er brug for, den hvide chokolade sørger for den søde del, og man er heldig hvis man lige får et stort stykke og birkesne kommer med en lille bitte, helt speciel smag og så selvfølgelig de fine prikker
Der er ikke noget bedre end at bage en lækker banankage, med de overmodne bananer, der har lagt længe nok i frugtskålen og udviklet en sødme, således man ikke behøver at bruge sukker i sin kage
Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. Ingredienser100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel550 g stenkværnet fintsigtet speltmel20 g økogær15 g salt10 g lyst rørsukker4,5 dl vand2 sp olivenolie
Dæk skålen med et klæde og lad den hæve til dobbelt størrelse. Ingredienser100 g stenkværnet fuldkornsspeltmel550 g stenkværnet fintsigtet speltmel20 g økogær15 g salt10 g lyst rørsukker4,5 dl vand2 sp olivenolie
E. n. d. e. j. l. i. g. t. s. a. f. o. k. r. y. u. b. ø. m. p. å. æ. V. v. h. ,. R. (. ). D. S. L. T. I. 4. 2. 0. -. 3. x. 1. ½. 5. /. 7. C. F. K. H. c. 8. N. M
De her var rigtig gode, og Hestepigen tog gladeligt resten med hjem. 20 g gær5 dl koldt vand½ dl mælk, gerne kærnemælk, det havde jeg nu ikke, så det blev letmælk2 tsk groft salt1-2 tsk olie150 g havregryn250 g groft speltmelca 250 g hvedemelGæren opløses i vandet og salt tilsættes. Bollerne sættes på den varme plade med 2 skeer
Dejen kan laves lige inden, man går i seng, og om morgenen skal den bare sættes med en ske eller med hænderne på en bageplade med bagepapir og så ind i ovnen
Speltmel har egentlig gode bage egenskaber, men dens glutenprotein er ikke så kraftig som i alm hvedemel og hvis man overælter en dej primært medspeltmel, så ”går den i stykker” og bliver slap
Friske nyplukkede hyldeblomster med stilk. Kom hyldeblomsterne op på fedtsugende papir og drys dem med flormelis, eller spis dem som de er, eventuelt med lidt agavesirup til at dyppe i
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.