Har du nogle kedelige grønsager i køleskabet, så kan en curry være en god måde at få dem brugt på. Grønsagerne skylles, kommes i en gryde ogkoger sammen med masse af dejlige varme krydderier
Oftest serveres den med oksekød, men den smager også rigtig godt med kylling, rejer eller svinekød. Den kan laves med alle slags kød (om end muslimerne nok aldrig vil serverer den med svinekød)
skylle et marmeladeglas med atamon, så holder det lidt længere. Bland derefter alle portionerne af karrypasta i morteren, hvorefter der tilsættes reje pasta og salt
Bryder du dig ikke om alt for stærk mad, eller er der små børn der skal spise med, kan du justere styrken ved at komme færre hvidløg, mindre chili og selvfølgelig mindre karry i
J. e. g. h. a. r. n. i. t. o. d. v. Å. u. s. ,. ø. f. k. m. j. y. V. l. 1. -. 2. å. b. P. p. C. N. æ. D. F. E. ". M. G. w. L. c. 5. 0. S. R. K. (. ). 3. T. B. H. I. |. O. <. z. ) g
så pas på medkarry, der er mange forskellige blandinger og de varierer i styrke. man skal dog ikke overdrive med styrken, det fandt jeg ud af for noget tid siden
– Smag til med salt og friskkværnet peber (først til aller sidst). Den er proppet med grøntsager. Læg løgene lidt til side, kom lidt mere olie i gryden og svits karryen
Vi havde nogle forårsløg som trængte til at blive brugt og sammen med en rød peberfrugt og friske basilikumblade så gav det en rigtig god smag og ikke mindst farvespil til den gule karryfarve
Det er vist oprindeligt en af Jamie Olivers opskrifter, men jeg tror ikke at den nogenside bliver lavet på helt samme måde hver gang herhjemme, men sådan er det vist medcurry
Flæk auberginerne på langs og skrab frugtkødet ud med en ske, auberginen er nu en hul båd. Dal er en indisk gryderet med grøntsager og masser af linser (typisk røde eller gule)
En sterk og god rett med mye smak. I en dyp panne har du i litt olje og tilsetter curry paste og tomatpure, bland godt og la surre mens du rører i et par minutter
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.