Jeg troede ikke at det var muligt at lave så lækre, luftige boller i min alm ovn. Jeg har altid tænkt at det er fordi bageren har de store dyre ovne som kan alt muligt men jeg må æde mine ord igen, for dette er de mest fantastiske boller præcis som dem man køber ved bageren
Det er ikke sidste gang jeg bager disse luftige og lækre boller. Jeg fik bikset opskriften sammen en dag, hvor det sidste hytteost i køleskabet skulle spises op, og detgjorde åbenbart underværker for bollerne
Smelt smør sammen med mælken og lad det blive lillefinger varmt. Kom mel i lidt efter lidt og rør dejen godt sammen med en grydeske, eller på røremaskine, til den er glat og lidt klistret
Foråret er kommet med godt vejr og dermed er grill sæsonen også igang. Hvad er bedre som tilbehør til bøffer og pølser end hvidløgsbrød, vi kender alle den version der købes på frost i butikkerne
Tag dereftergryden af varmen og lad smørret smelte sammen med havregrøden. Kom melet i lidt efter lidt, med en rørmaskine (jeg brugte dejkroge) - dejen skal være lidt klistrende når alt melet er blandet i
Lad dem hvile i ca. Kærnemælk, 4 dl vand, hvedeklid, havreklid og grahamsmel blandes sammen, herefter skal blandingen hvile 1 1/2 time ved stue temperatur. 3 dl vand, gær, salt og sukker røres sammen, herefter tilsættes blandingen fra tidligere, og der tilsættes hvedemel efter behov. Lad dejen hvile i 1 1/2 time. Deldejen op i 33 portioner, og form det til boller. Bages 10-12 min ved 180 grader. 100 g hvedeklid. 600-700 g hvedemel
Så kom der gang i fritøsen igen. Noget så simpelt som løgringe, super sprøde og lækre. Det er egentlig ikke fordi vi spiser dem særligt tit, men de smager altså bare godt og passer perfekt som tilbehør til en god burger, eller bare som en lille hyggesnack
Alle os bagere ved jo at der er ikke noget mere skønt en friske nybagte duftende boller til morgenmaden, men indimellem kan det været svært at nå det i hverdagen
I denne weekend er jeg taget på landet. Jeg er pjattet med naturen og stilheden. Mine forældre har købt den skønneste landejendom med fire stuer, højt til loftet, første sal og hestestald
I sidste uge havde jeg fødselsdag og havdederfor inviteret familien til fødselsdagsbrunch i søndags, hvor jeg blandt andethavde bagt disse efterårs kanelsnegle
H. a. r. h. e. t. i. l. f. o. m. d. g. b. u. n. p. k. s. j. v. R. æ. å. A. '. ". D. S. F. ø. B. M. X. I. C. 1. 0. 5. 3. /. 2. (. ). ,. c. P. y. O. L. T. Æ. 4. -. G
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.