Vi eksperimenterer med at lave en masse af slagsen, og i dag blev det til en skøn symfoni af kerner fra den gamle urhvede spelt, laks og den fantastiske proteinrige hytteost
Jeg er vild medspeltsalater. Drys med de ristede cashewnødder og frisk, hakket basilikum og mynte. Altså kan man tage et kig i køleskabet, og så bare mixe lidt forskelligt i sin spelt
Speltmelet røres i - jeg ælter det med dejkroge på min røremaskine. 50 g gær5 dl håndvarmt vand325 g fuldkornsspelt mel300 g hvedemel1 tsk groft salt1 tsk honnin3 spsk olieGæren opløses i vandet, olie, salt og honning tilsættes. dejen lægges ud på et bord med mel på og deles i 3 lige store dele - den skal ikke æltes yderligere og luften skal ikke slås ud af den
Når speltkernene er nok, tilsættes osten som røres godt ind i speltkernerne og tilsæt så herp de provence, basilikum, persille og smag til med havsalt og friskkværnet peber
Imorges da jeg stod op synes jeg, at jeg ville bage et brød idag så jeg gik igang med at måle speltmel og hvedemel op i en bageskål, derefter fedtstof, salt, sukker, mælk, bagepulver og UPS
Anret den kolde kartoffelcreme med laksefrikadelle, asparges, ærter og strøg sprød spelt over. Blend kartofler med urter, smør og smag til med salt og peber
Kog perlespelten efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl den. Pluk hjertesalaten i grove stykker, anret dem i en skål eller på et fad og drys den kogte spelt, æble, tranebær, pinjekerner samt mynteblade over
Bland perlespelt, æbler og rødkål samt rødløg med de tørrede frugter. Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den blandes med salaten, som gerne må trække 15 – 20 minutter og gerne længere. 1 dl perlespelt
Saftige gulerodsboller medspelt, solsikkekerner og hørfrø. Det kan nogen gange være lidt af en bedrift, når man bager med de grovere meltyper, da de suger meget mere væske, end man lige regner med
Bland vand, gær majsmel og speltmel og pisk blandingen godt igennem med et piskeris. Dekorative snegle med sprød kant, saftig krumme og en herlig smag af oliventapenade
Vi prøvde oss derfor på en variant medspeltmel og fibramel. Problemet vårt med den tradisjonelle foccacian er at vi ofte får problemer med magen i etterkant
Form dejen til to brød - gerne lidt skødesløst - og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir. Pensl brødene med sammenpisket æg og drys med solsikkefrø
Den anden dag bagte jeg denne dejlige æblekage med marcipan, laktosefri selvfølelig. Min mor, bror og jeg har en tradition, der hedder, at første juledag er vi hos min far for at julehygge – gerne med en julefilm, julemusik og en julet kage, selv om sidstnævnte ikke altid overholdes
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.