Tilsæt sukker, salt og æg samt lidt af melet, rør godt. Kom mel i lidt efter lidt og rør dejen godt sammen med en grydeske, eller på røremaskine, til den er glat og lidt klistret
Der findes en del forskellige opskrifter på fødselsdagsboller men min indgangsvinkel er at der skal bruges godt økologisk smør med salt, der skal bruges letmælk eller sødmælk og der skal helt klart lidt kardemomme i, men til gengæld holder jeg lidt tilbage med sukkeret, det syntes jeg ikke de behøver
Tilsæt sukker, salt og kardemomme. Rør ægget i og tilsæt mel lidt ad gangen. Fødselsdagsboller, 16 stk. 1 æg til pensling. Ælt dejen glat og smidig og lad den hæve lunt og tildækket 1 time. Sæt dem på bagepapir på en bageplade og lad dem hæve lunt og tildækket 30 min. 1 æg til pensling
- som var det Bamse og Luna der havde lavet demFor når der nu skal være "fødselsdags-tema", så er det da med at gå all-in, og det var hvad jeg gjorde, da min kære veninde Helene, kiggede forbi til kaffeslabberas og fødselsdags-fejring onsdag aften
Lige tilfødselsdagsboller vil jeg anbefale at bruge mel af god kvalitet. Helt uden sundhedsjusteringer – bare en helt traditionel fødselsdagsbolle, som der altså også skal være plads til
Da jeg selv blev mor, var det ikke altid, bollerne kunne klemmes ind i programmet, når der også skulle passes spædbarn, og lægges lagkage, for ikke at tale om middag om aftenen til familie og venner inviteret fra nær og fjern
Smør, æg og sukker tilsættes og det røres rundt (jeg bruger min røremaskine) Så tilsættes melet - pas på der ikke kommer for meget i - dejen må gerne være lidt våd/klistret
Hver morgen spiser jeg dette til morgenmad. En anden udgave af denne morgenmad er at blende det hele med lidt bløde, udstenede dadler og mælk tilsat, så har man en god, sund morgendrik
Jeg er vokset op med boller og varm chokolade til fødselsdag. Fantastiske på en sådan festdag enten til morgenmaden eller om eftermiddagen ledsaget af kage
Men prøv jer frem alt efter hvilken type mel i bruger, det er i hvertfald vigtigt at man ikke bruger for meget mel, for så bliver de ikke lette og luftige, så hæld melet i lidt efter lidt mens i rører, og vurder om dejen lige akkurat kan holde sig i form til boller
Egentlig havde hun fødselsdag i marts, men hun ville gerne have besøg af hele klassen, så det skulle vente til vejret blev bedre på grund af pladsmangel
Sukker, æg, salt og kardemomme tilsættes. Mine børn og sågar også jeg selv kan engang imellem få en slags crawings efter fødselsdagsboller og så må vi jo lave dem
Disse er usunde og fyldt med fedt og kulhydrater - præcis som fødselsdagsboller skal være. Det er tradition at der serveres smurte boller til aftenskaffe/skrub af mad, for man kan altid lige klemme en halv bolle ned
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.