En af de retter, som jeg ofte laver på rester er frittata. Frittata er italienernes svar på vores æggekage, men med masser af fyld, som kan varieres i det uendelige
Friske løg blev basen til denne frokost - en skøn luftig frittata toppet med bladbede. Frittata2-4 personer6 æg1/2 dl fløde - eller mælkSalt og peber1/2 dl revet ost1 rødløg, i både2 alm. 10 minutter til frittataen har taget farve og puffet op
og så er frittataen færdig. den spansk/italienske klassiker er en perfekt måde at få brugt sine overskydende råvarer fra køleskabet hvilket også var tilfældet hos os idag
Aftensmaden igår blev frittata, med inspiration fra mit madblad. -)Til én pande/frittata, 2-4 personer. Sæt ovnen på 225 grader varmluftPisk hytteost, æg, engelsk sauce, salt og peber sammen i en skålSkyl tomaterne og skær dem i skiverSteg tomatskiverne i olie på en pande, der må komme i ovnenDrys ost henoverTilsæt fyld (i den med basilikum, piskede jeg basilikum med i æggemassen)Hæld æggemassen over og steg i middelvarme i 5-10 minutterPrik/løft æggemassen nogle steder, så det der stadigt er flydende, kan løbe ned og stivneEftersteg frittataen midt i ovnen i 5-10 minutterKrydr med friskkværnet peber, skyl rucolaen - dup den tør og drys den over frittatenPynt evt med lidt frisk basilikumServer
En fantastisk ret til at få ryddet op i dine rester der bare står i køleskabet. Netop fordi det er en reste ret, skal du ikke hænge dig så meget i mængder eller for den sags skyld de ingredienser der er brugt i denne ret
Det er så dejligt nemt at lave en lækker omelet (der på italiensk hedder en frittata og på spansk en tortilla) og til aftens måltid blev jeg inspireret af en pizzaopskrift med rødbede
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.