Jeg pyntede halvdelen af mine fastelavnsbollermed kakaoglasur den anden halvdel med glasur rørt op med rød ufortyndet saft – så de blev fine prinsesse lyserøde
Min mormors fastelavnsbollermedcreme og chokoladefyld – klassisk og gammeldags. Og det kan du sagtens nå – også hvis du er på arbejde, for så lang tid tager det heller ikke
Egentlig er bollerne ikke så omstændige at lave som man kunne tro,og mængden af arbejde/opvask er begrænset – jeg regner bestemt med at de skal laves med mine søstre når de kommer på vinterferie næste weekend Vi fik mange gæster og derfor skulle der også laves en stor portion
Lad fastelavnsbollerne køle lidt af på en rist og læg fem chokoladeknapper ovenpå – når de er smeltet lidt kan chokoladen køres ud med en teske og derefter pyntes
J. a. ,. i. t. æ. n. k. e. r. o. H. y. d. v. F. s. l. u. g. O. j. h. I. f. ø. M. m. å. b. c. p. &. 2. 0. 1. 4. ½. A. 3. 8. 5. C. z. R. S. N. -. ". D. Æ. L. P. '. K. (. ). V. T. B
De smuttede hakkede mandler hældes derefter i cremen og cremenafkøles. Opskriften er af Claus Meyer og selvom den lige umiddelbart så lidt besværlig ud, så var den faktisk ret nem
Det er jo ikke hver aften man har tid (eller lyst) til at stå i køkkenet og snitte grøntsager i flere dage, hvilket primært er min motivation til at planlægge min mad i flere dage frem
Å. h. ,. a. v. ø. J. e. g. r. t. æ. o. u. p. l. M. i. n. k. m. d. s. D. j. f. å. b. w. O. A. -. *. C. R. P. c. F. N. T. S. I. K. #. 1. 2. 3. E. W. y. G. á. (. ). 4. 0. 5. 9. %. B. L. é. [. ]. H. 7. U. ". q. Æ. x. V. Q. ½
Men – hvor er de gode. Jeg holder mest af de enkle, gammeldags fastelavnsboller. Små, runde boller med lækkert fyld afvanillecreme og remonce med marcipan
De sidste par år har jeg lavet fastelavnsbolleraf vandbakkelsesdej, og de er rigtig gode, men så i fjernsynet, at de stod og bagte rigtige fastelavnsbollermed fyld, så fik jeg bare sådan en lyst
Mens bollerne køles af røres glasuren sammen og der smøres en klat på hver bolle. Jeg fik lyst til at bage dem nu og så kan jeg måske få bagte nogle andre fastelavnsboller, når vi nærmer os fastelavn - det var smart ikke
Kog vand og kerner i et par minutter og lad dem køle af. Ligesom den bløde dej er en af mine grunddeje, er dejen med rugkerner, hørfrø og honning en af de mest brugbare af de opskrifter, jeg har på rygmarven
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.