Jeg er ikke så vild med julebag generelt, småkager er noget af det kedeligste jeg ved, så jeg laver i stedet de her lækre “juleboller” med en lækker smag af marcipan og chokolade
Blend havregryn til mel og bland med quiona, æg, salt, Fiberhusk og skyr. Bollerne er rige på gode naturligt glutenfri kulhydrater, indeholder masser af proteiner og nemme at smække i tasken på lange dage
Prøv også min anden variant af müslimed kanel – find den HER. Chokoladen jeg bruger, er en økologisk chokolade fra Vivani, som er sødet med kokossukker i stedet for almindelig sukker, så det ikke giver en uhensigtsmæssig stigning af vores blodsukker
Dyp hver bolle i olivenolie og tril dem let i hænderne, så de bliver dækkede med olien. Dyp dem dernæst i rismel eller i frø, kerner eller birkes efter behag
Spred dejen ud på et meldækket bord, lav en lille hulning i midtten og slå de sidste to æg ud i hullet og dæk dem med den hakkede chokolade, pak dejen sammen om ægget og chokoladen, så det bliver en lille pakke
Det hele røres godt med håndmixer, eller endnu bedre i en røremaskine hvis man har det. Nu kan jeg bage glutenfrit brød og boller rimelig hurtigt og med et super resultat hver gang
evt lidt hørfrø til dejen og hørfrø eller andet til at drysse bollernemed. Hvis du leder efter velsmagende glutenfri, luftige bollermed en sprød skorpe, så led ikke længere
Mos bananerne og bland dem med æg og. Hak chokoladen og bland i. Bland det våde med det tørre. 75g rene havregryn (eller mel). 70g smeltet smør eller margarine. 100g chokolade. 70g smeltet smør eller margarine. 100g chokolade
Mini bollermed banan og mørk chokolade. Ideen til disse startede med, at jeg stod og ville lave almindelige grovboller og havde en klase bananer liggende ved siden af min bageskål og tænkte "Hmmm, banan i en bolledej
DEJEN SKAL RØRES PÅ RØREMASKINE ELLERMED HÅNDMIXER MED PISKERIS/DEJKROGE. Hæld nu det glutenfrit mel med tørgær/xantham gum, nøddemel og eventuelle frø/kerner op i røreskålen
Bland derefter æg og kokosmælk godt sammen, inden du hælder det sammen med de tørrer ingredienser. Disse boller er utrolig mættende og kan bruges til morgenmad, mellemmåltid og frokost
Rør det hele sammen og lad det stå overdækket på køkkenbordet et par timer eller en dags tid. Efter rigtig mange forsøg kommer her den dejligste opskrift på boller bagt med surdej
Granola med rosiner og kardemomme. (ellerglutenfri flager fra ris, boghvede, quinoa eller hirse). poppede ris eller amarant (eller ½ dl havregryn mere)
Jeg ville lave noget med banan, hindbær og hvid chokolade – noget sødt, men med et lille twist. Banan- og vaniljensmagen giver en rigtig god og sød smag, med et twist af hindbær der er lidt mere syrlig
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.