Start med at halver squashen og skrab noget af kødet ud, sådan at der er plads til kødsovsen. Sund nærende mad, med massere af grønt, fylde og lækkerhed
Start med at halver squashen og skrab noget af kødet ud, sådan at der er plads til kødsovsen. Det er blevet rigtig moderne at erstatte mange af de kulhydratrige kilder som brød, pasta og ris med forskellige grøntsager i vores hovedmåltider
Smag til med masser af peber og list salt, men brug også gerne sojasauce, bouillon eller engelsk sovs (fremfor bare salt) hvis der mangler smag for en mere 'umph'et' smag
Her er squash fyldt med kødsauce og drysset med revet ost. Læg squash i et ovnfast fad. Tilbehøret ligner pommes frites og kan serveres med ketchup og remoulade, hvis det skal være lidt fastfood agtigt
Kikærter er jo i sig selv fulde af proteiner, så vær ikke bekymret for mangel på proteiner, hvis du spiser sådanne banditter med en tilhørende salat på siden
De fleste aftner laver vi en skål med grøntsags stænger og vi har ingen problemer med at få diverse grønt i Lille K, men er der eksempelvis gulerødder i maden vil han ikke rigtigt spise det
Have og drivhus bugner afsquash og tomater og det er en dejlig blanding. Hvis du har store squash, er det en god ide at flække dem og tage indmaden med kernerne ud
Falafel forbindes ofte med fastfood, det er de også, men den sunde af slagsen. Det kan enten gøres ved at køre dem gennem en kødkværn, stampe dem med en kartoffelmoser eller bruge foodprocessoren/ blender
Der findes tonsvis af opskrifter på pizza lavet på en bund af blomkål, men efter anbefaling prøvede vi at skifte blomkålen ud medsquash (blomkåls-bunden skal dog også prøves en dag)
Med min søster på besøg var igår dagen hvor vi var nødt til at prøve dem af. Den ene af dem Den store vegetariske kogebog er en af de bøger der står højest på min ønskeseddel da den indeholder nogle rigtig lækre opskrifter - heriblandt disse samosas
Udover de søde kartofler og kikærter er der også squash, kokosmælk, tomater og spinat, og så er den godt krydret med ingefær, chili og masser af krydderier
Svits løg,hvidløg og svampe af i en stor gryde med olie. med krydderier. Tag et ildfast fad og hæld lidt bechamelsovse/ostesovs i bundet og kom squash plader ovenpå, dernæst sovs, bechamelsovse/ostesovs og squash plader og sådan bliver du ved til der ikke kan være mere i fadet
En af grundende til jeg er så fan, er muligvis, fordi jeg genrelt ikke bryder mig om rosti, og de her minder lidt, men ikke voldsomt, om de traditionelle rosti vi kender
Lav en portion sprøde falafler vendt i sesamfrø (portionen er så stor, at der formentlig er rester til fredag) og server med en cremet marokkansk aubergine-kikærtesalat med tahindressing
Så derfor lavede jeg min egen version af det jeg å på billedet og er ganske tilfreds med resultatet. Jeg lavede en del ændringer i opskrifter, der kun bestod af udhulede squash, dåsetun og revet ost
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.