Start med at skrubbe rodfrugterneog skær dem ud i passende stykker. Vend dem i lidt olie og krydderurtesalt (du kan også bruge ganske almindeligt salt, hvis du ikke har det) og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir
At komme rodfrugter i ovnen bliver altid godt, og bliver det serveret sammen med en stor bøf eller kylling så bliver det ikke bedre på en hverdagsaften
Kom dem i en gryde med vand og eddike, kog op, og lad det koge i ca. Rodfrugter kan tilberedes på et utal af måder, men jeg plejer enten at honningbage dem eller at bage dem med krydderier, krydderurter eller andre smagsgivende ingredienser
Tilføj slutteligt kokosmælk og skru ned for varmen og smag til med salt, peber og evt. Kender du det, man smager lige på en småkage, og så én til - én til - og så lige én til
Hæld alle grønsager og marinade op i et ovnfast fad eller ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Står aftensmaden fx på kylling eller andet der skal tilberedes i ovnen, så prøv disse ovnbagte rodfrugter sammen med
Det blev til en fyldig gryderet med tomater, bønner fra haven og majs fra fryseren. Spis med ris eller kartofler – til vinter vil det sikkert være lækkert med kartoffelmos til
Her sidst på vinteren hvor rodfrugter stadig er på menuen, i hvert fald hvis man holder sig nogenlunde til årstidens grønsager, kan det godt være tiltrængt med nye ideer
Vend dressing medrodfrugterog persille. Som jeg tidligere har fortalt, har jeg i flere år arbejdet med opskrifts- og ideudvikling, samt styling for Sæson, og senest har jeg haft fornøjelsen af at være en del af redaktionsgruppen
Hovedretten har jeg lavet lidt spansk inspireret, med ristede chorizopølse, soltørrede abrikoser,samt svinefilet rullet i julekvas bestående af kanel, appelsinskal og hakkede krydderurter
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.