For et stykke tid siden bagte jeg nogle virkelig lækre havre muffins. Opskriften stammer fra Meyers bageri kogebogog jeg kan kun sende mine varmeste anbefalinger videre, go go go
I forhold til bollerne medruggryn, så minder denne opskrift om den, men jeg har skiftet ruggrynene ud med kerner og justeret lidt på forholdet mellem vand og mel
For et stykke tid siden bagte jeg nogle virkelig lækre havre muffins. Opskriften stammer fra Meyers bageri kogebogog jeg kan kun sende mine varmeste anbefalinger videre, go go go
Spæd op med hvedemel til dejen er sammenhængende og kan æltes med hænderne. Pensel med æg. Tilsæt dernæst langsomt først rugmelog så speltmel, mens du rører
Jeg er selv ret vild med at bruge en form for grøntsag, en slags ost ognoget, der knaser. Hvis du bruger kål eller porrer, så snit det fint og svits det et par minutter på panden
Lig den på en bageplade med spidsen fra trekanten ned af så de ikke går op igen. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker, olie, grahamsmel oghavregrynog rør godt
Mængderne i opskriften er ret store, og jeg overvejede flere gange, om jeg skulle halvere portionen, men blev til sidst enig med mig selv om, at fryseren godt kunne bruge lidt selskab
Kom rugkernerne i en skål og overhæld dem medkogende vand. Jeg har her lavet dem i en grov udgave med en masse fuldkorn, så de mætter dejligt og bidrager med kostfibre
I pølsehornsdejen har jeg tilføjet fuldkornsmel, en smule havregryn, groftrevne gulerødder og solsikkekerner, der tilsammen giver dem en lidt gulerodsbrud-agtig fornemmelse
En ferie der blandt andet er blevet brugt til at fylde fryseren en smule med rester og ting til madpakken, til når hverdagen igen kommer til at gå lidt for hurtigt og tiden ligeså
I skabet havde jeg et glas pesto, der stod og kiggede på mig og fik derfra fået ideen om, at jeg kunne bruge den til en slags bagværk – jeg er nemlig mest til hjemmelavet pesto, hvis det skal spises med pasta, i salater eller lignende
Derfor har jeg lavet min egen tærtebundsopskrift med grovmel, havregryn, en smule smør ogyoghurt. Hvis du har set nogle af de andre tærteopskrifter her på bloggen, så ved du også, at jeg ikke er så vild med en hvid bund lavet kun med smør
Derudover havde jeg brug for at fylde fryseren med nem frokost, madpakke eller aftensmad, der bare lige kunne tages op, og her er disse horn altså bare perfekte
Normalt laver jeg min yndlings med kylling og spinat men idag skulle vi prøve lidt nyt. Jeg mente jeg engang havde set en opsktift, hvor broccoli, bacon, mandler og parmesan indgik
Jeg brugte en røremaskine, men du kan også gøre det med egen håndkraft i en skål. Vi er begge ret vilde med pitabrød herhjemme, og vi spiser det oftes med enten tun eller kødfyld i forskellige afskygninger
Denne gang har jeg fokuseret på at lave noget der kan komme med i madpakken – Det blev til noglegrove sandwichbrød, der næsten kun består af kerner og frø
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.