I. g. å. r. b. a. t. e. j. s. o. m. i. p. v. h. d. ø. l. f. n. k. ,. u. D. æ. y. K. J. (. Ø. B. S. ). F. c. 6. H. 1. 5. 2. ¼. 0. 3. R. T. E. 8. L. V. P. O. . C. N. A. M
I. s. i. d. t. e. u. g. k. ø. b. v. n. l. r. æ. m. h. å. o. ,. a. j. 2. 3. p. y. f. D. K. R. M. L. (. 1. ). 5. 0. 4. G. H. é. B. c. S. -. V. F. T. C. O. J. z. P. N. E. ) g
Den jeg vil tage op her, er en hvedesurdej fordi jeg senere skal bage et hvedebrød. Hvis din surdej står i køleskab, er den i en dvale tilstand, hvor den kan stå længe uden fodring - for mel er mad til surdejen
Surdejen får brødet til at hæve og blive luftigt på en helt anden måde end gær alene kan – bruger man dem sammen bliver resultatet et lækkert, luftigt brød der smager let syrligt, på den gode måde
Tilsæt ingredienserne fra den pågældende dag, og rør surdejen et par gange iløbet af dagen. Nu skulle surdejen gerne snart begynde at boble og dufte syrligt
Surdejen i gang. den over i mit fine nye ”surdejs-glas”. længerevarende surdejs-forhold (. Surdej. Surdejsstarterens skal have konsistens nogenlunde som en tynd pandekagedej, og den skal opbevares ved stuetemperatur i en delvist lukket beholder, der tillader dejen at ånde
Alt blandes sammen og stilles på bordet uden låg i et par timer. ) men jo min surdej hedder Simon. Lad det være sagt, det er ikke alle der har succes med deres surdej i første forsøg, men lad det ikke skræmme dig væk, når det lykkedes er det nemlig det hele værd
Så skal der laves surdej. En surdej giver en god smag til brød, og så holder den meget længe. Du skal selvfølgelig også tilsætte mere til din surdej, hver gang du bruger noget af den
J. e. g. l. o. v. d. a. t. k. m. i. b. r. s. u. f. n. p. j. ,. h. æ. ø. å. M. y. B. D. 1. 0. c. E. ½. G. 9. 5. 7. R. (. ). -. S. N. H. 2. /. O. K. 3. C. 8. Ø. é. T. P. 4. 6. V. ". L. F. w
Det kan naturligvis ikke lade sig gøre, hvis man ønsker let, hvidt hvedebrød, så må man lave en ren hvedemels-surdej, men jeg bruger som regel noget fuldkornsmel alligevel, så det at der kommer rugmel i mit hvedebrød og omvendt, gør mig ikke så
som sagtens kan måle sig med et godt hjemmebagt rugbrød – takket være glutenfri surdej. At lave og passe en glutenfri surdej er ikke mere besværligt end at lave en almindelig surdej
Opløs gær i vand og tilsæt resten af ingredienserne foruden salt. Jeg har ikke varmluft og det er egentlig også bedst at bage brød uden varmluft, så hvis du har en varmluftsovn, så tror jeg de fleste har den mulighed at man kan slå varmluften fra
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.