Det er allerede tid for at lave hyldeblomstsaft og det er ret tidligt i år ift. Lige nu står hylden i blomst og har man planer om at lave den lækre vitaminfyldte hyldeblomstsaft så er det lige nu man skal ud og plukke blomsterne
Det er juni og tid for at lave dejlig læskendehyldeblomstsaft. I skoven hvor vi samler er de først ved at springe ud nu, så jeg må væbne mig med lidt tålmodighed, inden jeg kan samle ind til en stor produktion af hyldeblomstsaft
Fordi vi har haft lidt travlt var det i år tæt på at vi ikke nåede at få plukket hyldeblomster til at lave hyldeblomstsaft, men Søster og jeg tog i dag hinanden i hånden og fik plukket til to store portioner
Jeg har flere steder læst at vandmelon er det der bedst slukker tørsten og kan I forestille jer noget mere læskende end et stykke rødt, koldt vandmelon (uden kerner) på en varm sommerdag
Ingen sommer uden hyldeblomstsaft - selvom jeg sidste år kom til at lave så meget hyldeblomstsaft, at der stadig er flere litre tilbage i kælderne, så bliver jeg altså nødt til at lave noget nyt i år - sådan er det bare - vi har hele min barndom lavet hyldeblomstsaft i sommerhuset og det vækker en dejlig masse minder, men det er også bare smagen af sommer så - ingen sommer uden hyldeblomstsaft
Så er der blevet lavet hyldeblomstsaft i mit lille køkken. Hyldeblomstsaften kan kommes i isterningeposer, så kan du lynhurtigt lave et glas kold saftevand på de varme sommerdage
1. 5 l vand. 60 hyldeblomstskærme. 3 citroner. 1 kg sukker (alm. sukker, rørsukker eller brun farin. Jo mørker sukker du bruger, jo mere farve og karamelsmag giver sukkeret)
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.