1 tsk
stødt kardemomme (eller ½ tsk hjemmestødt kardemomme)
175 g
smør, koldt
125 g
sukker
1 tsk
finrevet citronskal fra en usprøjtet citron
1
æg
Kanelsukker
180 grader.
Tag dem ud, når kanterne har taget farve, og lad dem køle af på en bagerist. Gentag processen med resten af dejen. Du opbevarer bedst jødekagerne i en lufttæt beholder, så de bevarer sprødheden. Inden du skal spise dem, fordeler du et lag karamel på det antal karamel-jødekager, du vil have og derefter lægger de plain jødekager ovenpå. Hvis du opbevarer jødekagerne med karamellen i, bliver de bløde, så lav kun lidt ad gangen, så du får spist dem alle (:
Jeg synes, at det var ret lækkert med den bløde karamel til de sprøde jødekager. Det slog mig så forleden, at jeg måtte kunne bruge karamellem til at twiste mit julebag på en eller anden måde - og at jødekager nok ville være en god makker
Der findes forskellige måder at lave karameller på – jeg har valgt at lave dem med kondenseret mælk. Hjemmelavetkarameller er lækre og slet ikke så svære at lave, som man måske lige umiddelbart forestiller sig
- og ganske anvendeligFor ikke nok med at du kan variere mellem salt, sød eller stærk lakrids, så er det nemt og overskueligt at give sig i kast med, og så smager det bare fantastisk til rigtig mange lækre ting
Det er vigtigt at du bliver ved med at røre i karamellen hele tiden, det brænder meget let på. Karamellerne her er super nemme at lave, og super nem at variere
S. k. ø. n. e. ,. s. f. o. r. å. u. l. g. t. a. j. p. v. d. m. b. O. i. P. c. -. D. B. (. 3. 0. 5. y. ). F. h. 2. 1. 4. 6. æ. L. N. Ø. z. H. R. 7. 8. V. w. 9. T. K. U. é. n l
Men det er jo ikke lige det ord vi plejer at forbinde med chokolade. Polyfenoler har, udover at være en antioxidant, også betydning for benvævet og hjælper med at vedligeholde vores skelet
Bland kartoflerne med løg, forårsløg, radiser, asparges, æbletern og halvdelen af purløg. Ingredienser 500 gram kartofler 1 bundt radiser i fine skiver½ dl snittet purløg Et bundt forårsløg i fine skiver1 rødløg i ternEt bundt asparges i mundrette stykker1/2 æble i fine ternMarinade1 dl olivenolie1 spsk vineddike1 tsk Dijon sennepSmag marinaden til med salt og peber1
Bland citron- og limesaften med sukkersiruppen – det skal være meget sur-sødt. - Når lemonaden skal serveres, så fortyndes den med danskvand – smag på den undervejs
Y. m. d. e. i. n. r. g. s. å. t. o. u. b. f. ,. k. a. l. j. h. v. p. D. C. &. æ. y. c. ø. 1. 4. 0. 2. /. -. A. 5. F. E. H. U. S. K. T. R. Ø. L. I. G. N
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.