Har du nogensinde smagt tørret mango. Jeg er ret vild med det og havde aldrig før tænkt på, at man da sagtens selv kan lave det – og oven i købet på en sundere og billigere måde, win win
Og dertil vil jeg godt vove den påstand, at der er forskel på, om det er kød fra græsfodrede, økologiske dyr, eller det kommer fra dyr, der har spist kraftfoder af majs, soja og hvad-ved-jeg
- SØDT -. - SYRLIGT -. Spis dem derfor som slik, når du ellers ville have åbnet en pose med tilsætnings- og farvestoffer, sukker og konserveringsmidler
Det fines noen matretter som man bare må bli fasinert av, og en god del av dem er engelske. Vanligvis er fasinasjonen også kombinert med en viss overaskelse over at koen kunne komme på å kombinere slike råvarer
Jovist er tørret frugt et sundere valg end slik og kage, og de tørrede frugter indeholder da også en masse gode næringsstoffer som fx kalium, c-vitamin og jern, men til gengæld indeholder det også op til 6 gange mere sukker som den samme mængde frisk frugt
Tag en god håndfuld modne lækre nektariner Pil skralden af eller lad den side tynde skiver og på bagepapir - tør dem på minimum varme til de er helt tørre og seje
Skønt at gå til vinter med en masse godt i fryseren - så er det jo ingen sag. Dertil fik vi rosenkål, som jeg havde delt i kvarter, ristet i smør på panden sammen med hakket hvidløg og lidt pinjekerner - lækkert
En kammerat af mig har bygget et tørreskab, hvor han hele efteråret tørret frugt og svampe - så jeg tænkte - det gør jeg da, i mit gamle Voss komfur - og på radiatoren
Manden kom hjem for en time siden med en omgang lækkert kalvekød til fryseren. Vi lavede os lige nogle lækre hakkebøffer på grillen og spiste med en broccoligratin, ovnstegte champignons og en lækker hjemmelavet kryddersmør
30 da mine Beef Jerky blev færdige, dukkede ikke bare min indre mand op – men min indre VILDMAND…. 1 Flankesteak (min var på 4-500 gram og selvf ikke marineret på forhånd). Skal nok komme retur med nye flavours 4-500 g
Snaskede og svampede kanelsnegle - uden tørre kanter (12 stk)Dej (fra Meyers kanelsnurrer - fordi der bare ikke findes nogen bedre kanelsnegle-dej)2,5 dl kold mælk25 g gær1 lille æg500 g hvedemel75 g sukker8 g salt6 g stødt kardemomme75 g smørKanelremonce150 g blødt smør50 g brun farin50 g sukker½ dl sirup1 spsk + ½ tsk kanel1 sammenpisket æg til penslingOpløs gæren i mælken
20 min (Jeg anbefaler et stegetermometer, kernetemperatur på 58-60 grader. Denne opskrift bryder lidt med dele af konceptet på denne blog da det er lidt dyr og lidt mere kompliceret end mine øvrige opskrifter
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.