Jordbærtærte
imrank
imrank

Jordbærtærte

  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Mørdej
  • 150 g mel
  • 90 g smør (helst tæt på stuetemperatur)
  • 50 g sukker
  • 0,5 æg (sammenpisket)
  •  
  • Marcipanfyld
  • 100 g revet marcipan
  • 90 g smør
  • 90 g sukker
  • 0,5 æg (sammenpisket)
  •  
  • Hjemmelavet kagecreme
  • 275 ml mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk majsmel
  • 2 tsk vaniljesukker (el. vaniljearoma)
  • Derudover ca. 2-2,5 dl piskefløde
  •  
  • Derudover
  • . 100 g mørkchokolade på 70% (valgfrit)
  • Jordbær

Instruktioner

    Fremgangsmåde:

    Mørdej: bland alle de tørre ingredienserne sammen, og tilsæt dernæst den sammenpiskede æg og ælt hele massen sammen. Du kan vælge at sætte mørdejen i køleskabet, men jeg ruller den direkte ud i tærteformen (23ø) uden at køle den ned.

    Marcipanfyld: rør sukker og smør sammen med en ske. Tilsæt marcipan og til sidst ægget, og bland massen sammen med en ske. Massen kommes direkte på mørdejen som i forvejen er rullet ud i tærteformen.
    Bag kagen i cirka 20 min i 200 grader.

    OBS: når kagen bliver gyldenbrun kommes den ud af ovnen. Du vil lægge mærke til at marcipanfyldet stadig er lidt flydende, det betyder ikke at den ikke er bagt! Den vil sætte sig ved stuetemperatur:)

    TIP: efter 3 min kagen er kommet ud af ovnen drysser jeg kagen med ca 100g finhakket mørkchokolade. Det er meget nemmere end at smelte chokolade til kagen:)

    Kagecreme: kom de tørre ingredienser i en skål og rør dem sammen indtil de er inkorporeret. Pisk mælken og ægget sammen i en gryde før du skuer varmen op for kogepladen. Når ægget og mælken er inkorporeret kommes de tørre ingredienser ind og piskes godt sammen. Skru op til fuld varme og bliv ved med at piske cremen indtil den koger og bliver tykt.

    TIP: hvis du synes at cremen ikke er tyk nok kan du opløse noget mere majsmel i lidt mælk og kom det i gryden mens der stadig er varme på.

    Cremen køles ned til stuetemperatur og sættes i køleskabet i cirka 1 time, hvor den får lov til at sætte sig yderligere. Når cremen er klar til brug, vendes den sammen med pisket piskefløde.
    Så kan kagen dekoreres med jordbær.

    Velbekomme!

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.