Som sagt smager denne kage himmelsk med syrlig-sød hindbærmousse og fyldig chokoladebund. Jeg har længe haft lyst til at lave nogetmed hindbærmousse, men jeg kunne ikke helt knække koden til, hvordan det skulle lade sig gøre
Mandel dackoise laves ved at piske æggehvideog sukker til en marengs. Den legeret karamel-creme som skal ligge som en kerne inde i kaffe-chokolade moussen, skal laves nogle timer i forvejen, da den skal fryses inden den placeres inde i kagen
Lad kagen køle helt af, og del den så i tre bunde ved at skære den igennem med en brødkniv. Dæk nu hele kagenmed Maltesers ved at sætte dem fast på smørcremen
Lad kagen køle af. Kom din jordbærmousse i en sprøjtepose og fordel din jordbærmousse – med så lige en top som muligt – Du kan banke dem let mod bordet for at de sætter sig lidt
Den færdige lagkage – pyntet helt simpelt med nøddecrunch, friske hindbær og marcipan. Den varme creme kommes i en skål og sættes på køl til dagen efter med film over (filmen skal helt ned og røre cremen, så den ikke trækker skind eller danner kondens)
Del blommerne fra hviderneog pisk æggeblommer sammen med vanilje og sukker til en tyk luftig masse. Hvis man vil imponere sine gæster mednoget lækkert, så scorer den altså virkelig point den her
med lidt guldstøv. Kaffe ogchokolade. Chokoladekage/Bund. Smelt chokoladen over et vandbad. Moccamoussen hældes forsigtigt over kagenog ud i kanten og fordeles som en jævnt lag
Men jeg synes nu faktisk at denne her lykkes ganske godt – og så er den utrolig let at lave (og hvis du har læst nogle af mine andre indlæg ved du at jeg elsker når kager er lette at lave)
Jeg havde lovet at lave noglefødselsdagskager til min mor. Smelt chokoladenog rør det sammen med kanel (kan udelades, hvis du ikke har lyst til et jule-touch)
Smør karamelsauce på hver kage, fordel hindbærerne og drys med hakket hvidchokolade. Knus kiksene i en minihakker eller med en kagerulleog rør dem sammen med smeltet smør
Skær omkring udstikkeren med en skarp kniv og løft kagestykket op, så du kan arbejde med det. Fjern det overskydende kageog skub nu forsigtigt kagen op af udstikkeren - sørg for, kun at trykke i bunden af kagenog ikke røre moussen
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.