ca 1200 g kalvehjerte, rengjort vægt3-4 løg efter størrelse4 fed hvidløgsmør til stegning1 spsk paprika (med top)ca ½ L vand2 okseboullion terninger4-5 lauerbærbladefrisk timian og rosmarin, tørret kan også bruges750 g rodfrugter, jeg brugte denne gang. gulerod, pastinak, knold selleri og jordskokker1½ dl creme fraiche2- 3 spsk maizenasalt og frisk kværnet peberKalvehjertet pudses for alt fedt og mystiske strenge, og skæres i tern eller strimler. Lad det småsimre ca 2 timer, så kommes gulerødder skåret i mønter i gryden
Indrømmet, det er ikke det mest præsentable billede vi har kunne lave, men ikke desto mindre er den klassiske grydestegte kylling det mest møre og velsmagende stykke kød til dato - bum
Denne gryderet fik vi i går. eks abrikoser, svekser, kikærter, oliven eller sultana rosiner, allesammen ingredienser der klæder marokkanske gryderetter
Lørdag blev en rådyrbov tøet op og lavet til en lækker gryderet med grøntsager, enebær og rosmarin – en oplagt mulighed for at spise efterårets bedste ‘comfort food’ som tilbehør – mos
Alle gryderetter ligner hinanden lidt. Og den er fyldt med sener, så det mest fornuftige er at tage sig tid til at fjerne senerne og skære kødet i tern til en gryderet
Denne ret er let at lave da det hele skal laves i en gryde. Kom alle ingredienserne i en gryde. Retten er dog ikke særlig asiatisk da der skal bruges fuldkorns pasta, men hvis man vil gøre retten mere asiatisk kan pastaen udskiftes med nudler
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.