Karamelkage Australsk
musthaveitnow.dk
musthaveitnow.dk

Karamelkage Australsk

  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 5 1 vurderinger

Ingredienser

  • Bund
  • 125 gram smør
  • 140 gram hvedemel
  • 140 gram brun farin
  • 50 gram kokos
  • Karamelfyld;
  • 1 dåse kondenseret mælk (sødet)
  • 3 spsk. sirup/ahorn
  • lidt salt
  • 30 gram smør
  •  
  • Chokoladeovertræk
  • 125 gram mørk chokolade
  • 25 gram smør

Instruktioner

    Bund:

    Start med at smelte smørret, bland det med brun farin, kokos og mel, og rør det godt sammen.

    Tryk dejen ud i et fad ca 20×20 cm.

    Bag bunden i 11-15 minutter ved 175 grader, indtil den er lysebrun.

    Karamelfyld:
    Mens bunden bages, laves karamellen.

    Bland den kondenserede mælk, salt, smør og ahornsirup.
    Lad det koge op under omrøring, og lad det stå på varmen uden helt at koge i ca. 10 minutter, så det bliver lidt tykkere mørkere.


    Når bunden er bagt første gang, så hældes karamellen på bunden og bages i yderligere 10-15 minutter, eller indtil karamellen er fast og gylden.

    Lad kagen køle helt af.


    Chokoladeovertræk:
    Hak chokoladen. Smelt smørret og rør chokoladen i. Når chokoladen er helt opløst, så overtrækkes kagen med chokoladen.

    Lad kagen sætte sig i mindst et par timer men gerne natten over. Når kagen skal serveres, så skæres den forsigtigt ud i små stykker.


    Det er en sikker vinder som desværre ikke kan få lov til at stå i fred..

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.