Min gode veninde Doris er rigtig god til at lave dejlige sild til frokostbordet - her er hendes opskrift på karrysild, som jeg synes er virkelig dejlige med søde æbler, sure agurker og salte kapers
I dag er det blevet til Karrysild, rejesalat, røget laks med røræg fra egne høns, små lune frikadeller med hjemmelavet rødkål (fra fryseren), rødbedesalaten fra i går og bagerens gode græskarbrød og landmandens rugbrød
Karrysild som min far lavede den, en livret der stadig vækker søde smagsløgs minder. Der higes og søges i skove, marker og enge efter det absolut nordiske
Marinerede sild, krydrede julesild, karrysild,gravad laks, grønlandske rejer, fiskefilet med remoulade, hjertesalt med grillet rød peber, Antonius mørbrad med champignon a la creme, flæskesteg med rødkål, andelår confit, julemedister,skønne oste, fransk juletræstamme, ris a la Mande, julekonfekt, kaffe og te
karrysild bliver spist med æg, oksekød med bløde løg, remoulade og agurkesalat,. Risengrød. Hvis hele portionen er til ris á la mande, kan man koge en flækket
I mine gamle kulhydrat dage, var glöggen og karrysilden klart julen højdepunkt for mig. I går eftermiddags tog jeg og kæresten på indkøbs tur på den anden side af sundet
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.