Bollerne er semi-grove og fyldt med blandt andet fuldkornsmel, havregryn og kerner. Sprøde bollermed birkes / Saftige gulerodsboller / Myslibollermed tranebær
Rør hvedemel og resten af ingredienserne i med en grydeske. Sæt bollerne på pladen med to spiseskeer. Vand og gær kommes i en stor skål, og gæren røres ud i vandet
Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt skålen i køleskabet. Og langtidshævet brød er ikke det jeg gør mest i så jeg måtte ud og “låne” en opskrift, jeg har dog tilføjet lidt til opskriften
Opskriften er baseret på grundopskriften fra mine Koldhævedegrovboller - Resultatet er intet mindre end guddommeligt og egner sig perfekt til morgenbordet
Koldhævedeboller – genialt, hvis man har inviteret gæster til brunch eller gerne vil spise nybagte boller til morgenmad i ny og næ uden at skulle alt for tidligt op og stå med dej på fingrene
Jeg bruger kun økologiske ingredienser til bollerne, har arbejdet med forskellige slags mel, og synes man får det bedste resultat med mel af god kvalitet
Desuden giver melet – sammen med gurkemeje – bollerne en varm gul farve. Derfor får du nu opskriften på en omgang boller, der er super nemme at lave, da du dels slipper for at have fingrene i dejen, og dels skal de ikke stå og hæve over flere omgange
Tag derefter en spiseske og en klat dej op af gangen og putter den på en bageplade med bagepapir. Dejen skal være så lind at du kan nemt kan røre rundt i den med en grydeske
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem stå tildækket et lunt sted i ca. Hvis du ønsker mere blanke boller kan du pensle dem med æg lige inden de skal i ovnen
Det er ikke nemt, når det bare er en kedelig mandag med endnu mere kedeligt vejr. Jeg kan dog, som altid, få tiden til at gå ved at kigge rundt på forskellige madsblogsog finde inspiration
Og som jeg fortalte den anden dag glæder jeg mig til at komme igang med middagen til i aften. Til hovedret skal vi have andebryst med orangekartofler og grønsager på panden og til dessert skal vi have blødende chokoladehjerte med vanilje is
Duften af hjemmebagte morgenboller breder sig, teen står varm på kanden, der er friskpresset juice i glasset, avisen er hentet, stearinlysene brænder, og den hjemmelavede marmelade står klar til at forkæle en morgenbolle med ost
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.