For der er nemlig ikke helt så mange hyldebloster tilbage længere, meeeen hvis du er heldig, så kan du finde dig et par buske, der lige har nok blomster tilbage til at kunne bidrage til en god omgang saft
Og når det er hjemme-hygge, er det så nemt lige at tage en pose med hjem og lune i ovnen. En gang imellem skal der dog også være plads til at lave den helt fra bunden - og fortvivl ej - det er nu en tand mere smagfuldt
-). Min mormors fastelavnsboller med creme og chokoladefyld – klassisk og gammeldags. -) Min mormor var åbenbart ekspert udi kagecreme, for i opskriften stod der bare, at man skal koge en creme og komme i
Klik for at sende som e-mail til en ven (Opens in new window)Klik for at udskrive (Opens in new window)Del på Facebook (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Klik for at dele på Twitter (Opens in new window)Click to share on Pinterest (Opens in new window)
-). Ingredienser (10-15 stk). 3-4 spsk tesukker. Form 10-15 boller og lad dem efterhæve et lunt sted i 15 minutter. 15-20 minutter i ved almindelig ovnvarme. 10-15 stk. 3-4 spsk tesukker
Her får du opskriften på farserede porrer - altså en porre gemt i en frikadelle dej. Varm panden op med smørret og steg de farserede porrer først 2 minutter på hver side og derefter 5-7 minutter til de er gennemstegte
Min personlige hyldeblomst-favorit er min mors hyldeblomstdrik med citron og brun farin, men i år har jeg udfordret mig selv og lavet en lys udgave med rørsukker
Storbyfarmen.dk | Tips til et sundt og sjovt familieliv!
Klik for at sende som e-mail til en ven(Åbner i et nyt vindue)Klik for at udskrive(Åbner i et nyt vindue)Del på Facebook(Åbner i et nyt vindue)Klik for at dele på Google+(Åbner i et nyt vindue)Klik for at dele på Twitter(Åbner i et nyt vindue)Click to share on Pinterest(Åbner i et nyt vindue)
Det er allerede tid for at lave hyldeblomstsaft og det er ret tidligt i år ift. Lige nu står hylden i blomst og har man planer om at lave den lækre vitaminfyldte hyldeblomstsaft så er det lige nu man skal ud og plukke blomsterne
Prøv dem - men pas på, de er vanedannende. 215 grader og bag bollerne i 10-15 minutter. De her fastelavnsboller er blevet lavet til fastelavn hvert år siden, at jeg var barn
3½-4 spsk frysetørret jordbærpulver - eller mal frysetørret jordbær til pulver i en minihakker. 3 spsk chokoladeknapper eller hakket chokolade - du kan også sagtens skifte det ud med kakaopulver. Del dejen i 3 potioner - 1 potion med frysetørret jordbær blandes godt sammen og den anden potion vendes chokoladen i og den 3 potion skal være uden noget. 3½-4 spsk
Den blev helt citronmåne-agtig. Og ikke hvilken som helst kageopskrift, for det er nemlig min Mormors citronkageopskrift fra den gamle arvede opskriftsbog
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.