Store, bløde og luftige norske klejner der skyder julen i gang for alvor, hvis du spørg mig. Der er bare ikke noget mere julet end at stå og koge klejner og duften af kardemomme spreder sig
I. f. o. r. h. l. d. t. i. n. a. u. p. e. v. s. N. g. M. m. k. j. ø. b. æ. J. ,. å. S. y. V. U. ”. H. F. (. ). c. R. T. L. D. 2. 4. 1. 5. 0. ½. P. K. O. x
Jeg har været så heldig, at få fat i en god opskrift på norske klejner. 500 g mel25 g gær1 spsk sukkerSkal fra 1 revet citron2 tsk kardemomme150 g smør3 æg2,5 dl sødmælk3 pakker palminMælk lunes sammen med smørret
I den var en opskrift på Norske Potetlomper. Havde i Samvirke læst en artikel om nordisk brød. Det er fladbrød stegt på en tør pande, og så er dejen lavet med kartofler som hovedingrediens
Der er de her klassiske fladbrød, som er meget udbredt i mellemøsten, der er Naan og chapati i indien, det norske flatbrød, lavash fra armenien, iran, Pane carasau fra sicilien, rieska fra finland og så mange mange flere, og de bliver hver især brugt forskelligt
Der er ikke meget, der er mere hyggeligt i det kolde, ruskende efterårsvejr end at gå en tur i køkkenet og bage noget lækkert, som kan nydes til en kop varm kakao, mens man sidder og hygger under et lunt tæppe i sofaen
Nå er det deilig Norsk blomkål i butikkene, løp og kjøp. Dagens middag er rester av søndagsmiddagen, bayonneskinke som i sommer går under navnet sommerskinke
Jeg har også nylig oppdaget at de kun tar inn denne sjokoladen til Jul og Påske i Norske butikker. Ferrero Roche er en deilig sjokolade som mange gjerne kjøper på Tax free siden den er så dyr i Norge
Hver dag spises det 14 millioner måltider norsk laks rundt om i verden. Det er selvsagt mest oppdrettslaks, som ikke alle setter like stor pris på, men 'læll a du'
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.