Oksegryde med krydrede ris (Baris cad iyosuoaar)
Altomkost.dk
Altomkost.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 2 løg
  • 1 peberfrugt
  • 2 eller 3 spsk tamarind eller citronsaft
  • evt. 2 spsk kogende vand
  • 1 spsk olie
  • 4-5 spsk friskrevet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 400 g oksekød i tern, fx inderlår eller klump
  • 1 dl bouillon
  • 200 g ærter fra frost
  • 200 g majs fra frost
  • 1 rød peberfrugt
  • Ris
  • 1 løg
  • 1 spsk olie
  • 2 kanelstænger
  • 7 dl vand
  • 1 tsk hel sort peberkorn
  • 300 g fuldkornsris, fx natur eller brune ris, rå vægt
  • Sådan gør du
  • Hak løgene og skær peberfrugten i strimler. Er tamarindmassen tyk
  • blandes den med 2 spsk kogende vand. Er tamarinden flydende, så
  • brug 3 spsk af den og udelad vandet. Varm olien i en stor gryde og
  • svits løgene til de er gyldne sammen med presset hvidløg og
  • ingefær. Skær kødet i tern, ca. 2½ x 2½ cm. Tilsæt og brun kødet i
  • løgblandingen. Tilsæt peberfrugtstrimler og tamarindmassen. Kom
  • bouillon ved. Kog retten op og lad den små koge under låg i ca. 1 ½
  • time til kødet er mørt. Tilsæt ærter, majs og den røde peber i tern
  • til retten og kog bring igen retten i kog. Lad retten småkoge 3-4
  • min.
  • Hak løget og svits det i olie til det er gyldent. Kom kanel og hele
  • peberkorn i og svits kort. Kom vandet i og kog op. Kom risene i en
  • sigte og overbrus dem med koldt vand. Afdryp risene og kom dem i
  • gryden med løg og vand. Kog risen efter tidsanvisningen på
  • emballagen.
  • Tips
  • Server gerne risen med kanel og peberkorn i, da det både dufter
  • godt og pynter.
  • Undgå Madspild
  • Hvis du har en rest af gryderetten tilovers, skal du sætte den i
  • køleskabet lige så snart I er færdige med at spise. Retten kan
  • opbevares tildækket i køleskabet et par dage. Varm retten godt
  • igennem inden servering.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.