Svensk pølseret fra Sverige – nej, svensk pølseret er pæredansk, og man ved ikke helt hvorfra navnet stammer – altså pølseret er jo nemt nok, det er jo en ret med pølser i, men hvor Sverige kommer ind i billedet, det er ikke rigtig til at sige med sikkerhed
Start med at skrubbe rodfrugterneog skær dem ud i passende stykker. Vend dem i lidt olie og krydderurtesalt (du kan også bruge ganske almindeligt salt, hvis du ikke har det) og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir
At komme rodfrugter i ovnen bliver altid godt, og bliver det serveret sammen med en stor bøf eller kylling så bliver det ikke bedre på en hverdagsaften
Retten serveres herefter med et godt drys friskhakket purløg. Da vi søndag sådan set ikke havde så meget andet i køleskabet end lidt fløde, kartofler og løg, så var der jo ikke langt til en helt almindelig omgang Svensk pølseret
Kom dem i en gryde med vand og eddike, kog op, og lad det koge i ca. Rodfrugter kan tilberedes på et utal af måder, men jeg plejer enten at honningbage dem eller at bage dem med krydderier, krydderurter eller andre smagsgivende ingredienser
Behold stilkene og stop dem sammen med citronerne ind i kyllingen. Imens du skærer kyllingen ud, skraber du kartoflerne løse af bunden på bradepanden og hælder skyen fra over i en skål
Server med hakket purløg. kogte kartofler. Løget pilles og skæres i ringe eller hakkes. Tilsæt pølser og paprika, og lad det svitse et øjeblik under omrøring
Hæld alle grønsager og marinade op i et ovnfast fad eller ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Står aftensmaden fx på kylling eller andet der skal tilberedes i ovnen, så prøv disse ovnbagte rodfrugter sammen med
Drys med persille og server straks. Smag pølseretten til og kom den i en stor, varm skål. Sådan gør du Bring bouillon, kartofler, løg, hvidløg og salt i kog i en stor tykbundet gryde
Der er ikke noget værre end en pølseretmed for lidt pølse. Endelig blev det tid til endnu en gang husmandskost, og hvad er bedre her i vintertiden end et bjerg af svensk pølseret
Tilsæt paprikaen og rist den med indtil den også bliver mørkere i farven. Med mindre de brænder på. Jo mere skrå de bliver, jo mere overflade får de, og smagen i pølseretten kommer af den brunede overflade på pølserne
Her sidst på vinteren hvor rodfrugter stadig er på menuen, i hvert fald hvis man holder sig nogenlunde til årstidens grønsager, kan det godt være tiltrængt med nye ideer
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.